Wetsvoorstel in El Salvador als opstapje voor bitcoin obligaties

Wetsvoorstel in El Salvador als opstapje voor bitcoin obligaties

De minister van Economie van El Salvador heeft een wetsvoorstel ingediend. Het gaat over de uitgifte van digitale activa, wat de weg moet vrijmaken voor de bitcoin bonds.

Wetsvoorstel

Deze bitcoin obligaties staan ook wel bekend voor de Volcano Bonds. Maria Luisa Hayem Brevé heeft het wetsvoorstel ingediend bij de wetgevende macht van het land. Je kunt dit voorstel onderaan dit artikel (in het Spaans) lezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is alweer een jaar geleden dat president Bukele het plan aankondigde om $1 miljard op te halen in de bitcoin industrie. Het idee was om hiervan $500 miljoen in bitcoin te stoppen en de andere helft in mining infrastructuur te investeren.

Dit zou allemaal moeten gaan gebeuren via Liquid, een sidechain op bitcoin. Er waren echter nog wat juridische hordes te nemen.

Het plan werd meerdere malen uitgesteld en volgens de minister van Economie was de timing ook nog niet goed. Initieel stond de lancering gepland voor de lente van 2022, maar het lijkt er meer op dat het niet eerder dan 2023 gaat worden.

Bitfinex en Blockstream

Met het indienen van het wetsvoorstel is er weer een klein stapje gezet. Het moet nu goedkeuring krijgen door de wetgevende macht, alvorens president Bukele er zijn krabbel onder zet. Dit zou rond Kerst moeten gebeuren.

Paolo Ardoino, CTO van cryptobeurs Bitfinex, schrijft op Twitter:

"Digitale effectenwetgeving zal El Salvador in staat stellen het financiële centrum van Midden- en Zuid-Amerika te zijn."

Bitfinex zal naar verwachting een licentie krijgen om de obligatie-uitgifte in El Salvador te kunnen verwerken en noteren. De obligaties betalen een rendement van 6,5%. De dividenden zullen jaarlijks worden verdeeld via een platform van van Blockstream.

Ook kunnen investeerders in de bitcoin bonds naar verluidt makkelijk het staatsburgerschap kunnen verkrijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties