El Salvador slaat 80 extra bitcoin in

el salvador bitcoin

El Salvador heeft 80 bitcoin gekocht tegen een marktprijs van $19.000. Dat maakt president Nayib Bukele bekend via Twitter, die de aankopen met een plaatje deelt. Er zit nu ~2.271 bitcoin in de schatkist van het Latijns-Amerikaanse land.

Opvallend, in mei kocht het land nog 500 bitcoins tegen een gemiddelde prijs van $30.744. Die investering staat nu virtueel onder water. Het land met circa 6,5 miljoen inwoners houdt er een 'buy & hold'-strategie op, zo reageerde Bukele onlangs op de prijsdalingen. Vanwege de bearmarkt heeft Bukele wel een aantal plannen in de koelkast moeten zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo wacht men met de uitgifte van staatsobligaties gedekt door bitcoin. Niet elke inwoner is blij met de bitcoin standaard in het land. Slechts 23% zou de plannen van een transitie van de dollar naar de bitcoin steunen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...