‘Elon Musk is Satoshi’, denkt 56% van Australiërs over Bitcoin in steekproef

762 totale weergaven

De kennis over bitcoin (BTC) van de gemiddelde Australiër mag wel wat opgekrikt worden, zo blijkt. Een steekproef van Finder laat zien dat de helft van de inwoners van down under denkt dat Elon Musk de bedenker is van de grootste en oudste cryptovaluta.

Bitcoin

De enquête is uitgeschreven door Finder, de bekendste vergelijkingswebsite van Australië (en omstreken). Van de 1.004 respondenten, denkt maar liefst 56% dat ondernemer Elon Musk de bedenker is van Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Even voor de goede orde: het geniale ‘Peer-to-Peer Electronic Cash System‘ is bedacht door een pseudoniem genaamd Satoshi Nakamoto. Musk liet zich onlangs wel regelmatig uit over Bitcoin, maar hij is absoluut niet de baas of bedenker.

De groep die de Australiërs in dit onderzoek representeren, zijn overtuigd dat de CEO van Tesla en SpaceX de grondlegger is van de cryptovaluta. Overigens kun je je twijfels stellen bij de doornsee pienterheid van deze groep.

‘Onbeperkt digitaal geld’

Een aanzienlijk deel van de respondenten wist ook niet te noemen dat Bitcoin in gelimiteerde hoeveelheid in omloop is. Het maximale aantal bitcoin dat in omloop zal komen is vastgezet op 21 miljoen. Momenteel is bijna 90% daarvan al in omloop gebracht, namelijk 18,7 miljoen BTC.

44% van de ondervraagden dacht zelfs dat er een onbeperkte hoeveelheid bitcoin gemaakt konden worden. Daarmee scharen ze het schaarse digitale goedje dus onder dezelfde categorie als ongedekt fiatgeld. Ten onrechte.

Finder deed deze steekproef omdat ze een eigen bitcoin-handelsfunctie lanceerden in haar app. Fred Schebesta, mede-oprichter en CEO van Finder, zei dat de nieuwe service Australiërs zal helpen om in de markt te stappen.

“We hebben alle complexiteit verwijderd en met de Finder-app kun je in drie minuten bitcoin kopen. Je meldt je aan, voert uw gegevens in, stort uw geld, en dat is het.”

Schebesta voorspelt ook dat de prijs van Bitcoin dit jaar nog naar de $250.000 zal gaan. “De huidige dip is slechts van korte duur. De prijs daalde alleen omdat China, Elon Musk of regeringen iets te zeggen hadden.”

Volg het laatste bitcoin nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden. Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Satoshi Nakamoto