Elon Musk koopt groot aandeel in Twitter

Elon Musk koopt groot aandeel in Twitter

Elon Musk is in een klap de grootste aandeelhouder van Twitter. De markante miljardair kocht 9,2% van de aandelen in Twitter.

Hij deed die aankoop al op 14 maart. Maar het nieuws komt nu naar buiten door de aangifte bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De aandelenkoers van Twitter reageert positief met een stijging van 25%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een passief aandelenpakket. Voor zover bekend neemt hij geen positie in binnen het bedrijf.

Bitcoin

Musk heeft zichzelf de afgelopen jaren vaak gemengd in discussies over bitcoin, cryptocurrency en bijvoorbeeld censuur op social media. Er is niets bekend over de eventuele plannen van Musk. Twee bedrijven van Musk hebben bitcoin in kas. Tesla en SpaceX.

Tesla kocht voor $1,5 miljard aan bitcoin in het begin van 2021. Niet lang daarna besloot Musk echter dat bitcoin te slecht was voor het klimaat. Tesla stopte met de verkoop van auto's met bitcoin.

Op beide nieuwsberichten reageerde de prijs van bitcoin bijzonder heftig. Bij het positieve nieuws zagen we een grote stijging. Toen Musk zich negatief uitliet dook de prijs binnen 24 uur van $57.800 naar $47.600.

De man had, zeker in het begin van zijn charmeoffensief, een deel van de markt in handen. Inmiddels lijkt de bitcoinwereld wat minder heftig te reageren op nieuws rondom Musk.

Of hij iets met bitcoin wil doen met bitcoin weten we simpelweg niet. De koers van Bitcoin is vannacht ingestort. Op het dieptepunt tikte de koers ergens rond 2 uur de $47.600 aan. Exact een etmaal geleden was dat nog bijna $57.800.

Musk heeft aangegeven zelf ook nog wat bitcoin te hebben. Hoeveel is niet bekend.

Twitter en bitcoin

Twitter had met Jack Dorsey een bitcoiner aan het roer. De techmiljardair is inmiddels vertrokken. Kort na zijn vertrek besloot Twitter ook functionaliteiten met NFT's toe te voegen.

Musk uitte kritiek op de implementatie van NFT's: "Twitter besteedt middelen aan deze bs, terwijl crypto-oplichters een spambotfeestje geven in elke thread!?"

We hoeven niet direct een grote koerswijziging te verwachten wat betreft bitcoin en Twitter. Wel is het interessant dat iemand die toch veel bereik heeft in de wereld van cryptocurrency nu de grootste aandeelhouder is van Twitter.

Lees meer over:
Bitcoin Twitter Elon Musk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan