Elon Musk laat zich opnieuw positief uit over ‘bitcoin friendly’ kandidaat in VS

Elon Musk, CEO van X (voorheen Twitter), heeft onlangs zijn bewondering geuit voor de jonge Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy. Op een recente podcast van Tucker Carlson kreeg Musk lucht van een interview met Ramaswamy en kon het niet laten zijn enthousiasme te delen. Hij noemde Ramaswamy "de frisse wind in de Republikeinse partij."

Ramaswamy staat bekend om zijn progressieve kijk op digitale valuta en heeft de roep om een meer crypto-vriendelijke omgeving in de VS versterkt. Hij maakte furore tijdens een evenement in Miami, waar hij aankondigde Bitcoin als campagnedonatie te accepteren - een zet die hem op de kaart zette als een vooruitstrevende kandidaat voor de verkiezingen van 2024.

Het idee om Bitcoin te accepteren als campagnedonatie was niet nieuw. In deze campagne zien we bijvoorbeeld hetzelfde aan de kant van de Democraten in de vorm van Robert F. Kennedy Jr. Dit benadrukt alleen maar hoe bitcoin steeds dieper geworteld raakt in het Amerikaanse financiële én politieke systeem.

Maar Ramaswamy's pad naar het Witte Huis is niet zonder obstakels. Er hangen momenteel juridische wolken boven zijn hoofd door beschuldigingen van ex-werknemers van een bedrijf dat hij mede oprichtte.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...