Elon Musk wil Twitter volledig kopen

Elon Musk wil Twitter volledig overnemen. De CEO van Tesla en SpaceX biedt $54,20 per aandeel in het sociale mediaplatform.

Twitter overname

Dat blijkt uit deze bekendmaking bij de Securities & Exchange Commission (SEC). Daarin staat het volgende:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Ik bied aan om 100% van Twitter te kopen voor $54,20 per aandeel in cash. Dat is een premie van 54% ten opzichte van de dag dat ik mijn Twitter aandeel kocht. En een premie van 38% op de dag dat mijn aandeel publiekelijk werd aangekondigd. Dit is mijn beste en definitieve bod en als het niet wordt geaccepteerd, ga ik mijn positie als aandeelhouder heroverwegen', zegt Musk in een verklaring.

Musk kocht onlangs 9,2% van Twitter, maar wil nu blijkbaar de volledige zeggenschap over het bedrijf. Naar verluidt heeft bedrijf 201 miljoen dagelijkse gebruikers.

Voorbeurs is het aandeel Twitter met ruim 3% gestegen.

Bitcoin

Musk bezit persoonlijk bitcoin en ook op de balansen van zijn bedrijven Tesla en SpaceX staat bitcoin opgeslagen. Met Tesla is hij betrokken bij een consortium, waaronder Block van Twitter-oprichter Jack Dorsey, om bitcoin te gaan minen in Amerika.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...