Canadees energiebedrijf accepteert geen nieuwe aansluitingen voor bitcoinminers

De grootste energieleverancier van de Canadese provincie British Columbia stopt alle nieuwe aansluitverzoeken voor het mining van bitcoin of andere cryptocurrency’s. Het staatsbedrijf BC Hydro schort deze service op voor een periode van achttien maanden.

De redenen voor deze wijziging is dat er meer evenwicht moet komen tussen de consumptie van bitcoinminers en andere bedrijven en huishoudens in deze dichtbevolkte regio, zo is te lezen in het persbericht.

Volgens Josie
Osborne, minister van Energie, Mijnbouw en Innovatie wordt er bij het ‘minen van cryptovaluta enorme hoeveelheden elektriciteit verbruikt om deze krachtige computers 24/7/365 te laten draaien en koelen, terwijl er
maar heel weinig nieuwe banen worden gecreëerd’.

BC Hydro levert nu stroom aan zeven cryptomininglocaties. Zes andere locaties bevinden zich in een ver stadium van aansluiting, projecten die samen goed zijn voor een capaciteit van 273 megawattpiek (MWp). Nieuwe aanvragen én aanvragen in een vroeg stadium worden niet meer behandeld. Die aantallen zijn ook niet misselijk, want het gaat om 21 nieuwe projecten met een capaciteit van ~1.400 MWp.

Volgens onderzoek van BC Hydro zet de miningactiviteiten het huidige energienet en de voorziening enorm onder druk. Ze waarschuwt voor hogere gas – en stroomtarieven vanwege deze ontwikkeling. Er staat onder meer in: ‘De beschikbare energie van BC Hydro komt in het gedrang door cryptocurrency-mining. Dat kan tot gevolg hebben dat er minder energie beschikbaar komt voor elektrisch vervoer en waterstofproductie en hogere energieprijzen voor de inwoners’.

New York

British Columbia is niet de enige regio die ingrijpt. Onlangs heeft de staat New York een zogenaamd moratorium ingesteld op proof-of-work (PoW) mijnbouw. Het is daarmee de eerste Amerikaanse staat die dit doet, naast een verbod op nieuwe projecten die niet 100 procent draaien op 100% hernieuwbare energie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadamining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...