3 redenen waarom ETH koers in juni boven $4,000 kan stijgen

9428 totale weergaven
eth koers

Ethereum’s munt, ETH, is in 2024 al met ongeveer 67% gestegen. Verschillende indicatoren geven aan dat deze stijging in juni kan doorgaan. Maar welke gegevens op de blockchain, fundamentele factoren, en technische analyse geven deze ETH koers stijging aan?

Doorbraak van ETH koers uit dalende wig richt op $4,000

Op 1 juni is ETH doorgebroken uit een dalende wig. Dit is een patroon dat wijst op een stijging, met twee dalende en samenkomende trendlijnen. Technische analyse zegt dat dit patroon eindigt met een stijging gelijk aan de hoogte van de wig. eth wig

Op 20 mei brak de prijs van ETH door de bovenste trendlijn van de wig, met aanzienlijk veel handelsvolume. Dit wijst erop dat de prijs kan stijgen tot ongeveer $4,255 eind juni, een toename van 12,65% vanaf het huidige niveau.

Deze doorbraak is ook deel van een groter ‘bull flag’ patroon, met twee parallelle, dalende trendlijnen. Dit patroon eindigt normaal met een prijsstijging gelijk aan de vorige opwaartse beweging. Dit kan de Ether koers naar $6,000 brengen tegen eind juni of begin juli.

Ethereum whales kopen ETH bij

Grote investeerders van Ether helpen ook bij de prijsstijging naar $4,000. Gegevens van Santiment laten zien dat Ethereum whales met 10 miljoen tot 100 miljoen ETH hun bezittingen sinds 20 mei met ongeveer 0,5% hebben verhoogd. Dit gebeurde toen geruchten ontstonden dat de Amerikaanse SEC mogelijk Ethererum ETF’s zou goedkeuren.

ethereum whales

Deze aankopen gingen samen met een prijsstijging van 19,25% voor ETH. De trend ging door nadat de SEC op 23 mei officieel Ether ETF’s goedkeurde. Tegelijkertijd verkochten whales met 1 miljoen tot 10 miljoen ETH hun bezittingen, wat wijst op winstneming.

Maar de totale ETH voorraden op cryptobeurzen zijn sterk gedaald. Dit betekent dat investeerders hun ETH van beurzen halen en vasthouden voor langere termijn. Dit verhoogt de kans dat de Ether koers boven $4,000 stijgt in juni.

ethereum reserve beurzen

Mogelijke goedkeuring van Ethereum ETF

Analisten denken dat er een goede kans is dat Amerikaanse Ether ETF’s eind juni worden goedgekeurd. Dit volgt op BlackRock’s update van de Form S-1 voor hun iShares Ethereum Trust (ETHA) bij de SEC.

Eric Balchunas, een analist van Bloomberg, zei op 29 mei dat dit een goed teken is en dat andere goedkeuringen snel kunnen volgen. Hij voorspelde eerder dat Ether ETF’s 10-15% van de geldstromen van Bitcoin ETF’s kunnen aantrekken.

Sinds hun lancering in januari hebben Bitcoin ETF’s een netto instroming van $13,85 miljard gezien. Als Ether ETF’s succesvol lanceren in juni en veel kapitaal aantrekken, kan de vraag naar ETH stijgen. Dit kan de prijs van Ether in de komende 30 dagen mogelijk boven $4,000 brengen.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...