Ethereum koers verwachting: Komt de $2.1K steun nu onder druk?

657 totale weergaven
Ethereum koers verwachting |

De Ethereum koers is recent flink gedaald, vooral na een terugval naar de onderkant van een gebroken wig. Dit, samen met de vorming van een death cross, wijst op een verdere daling. Toch nadert de koers nu een belangrijk steunpunt dat een tijdelijke stabilisatie zou kunnen brengen. Dus kan de Ethereum koers stijgen op basis van technische analyse?

Technische analyse Ethereum koers

Ethereum heeft een sterke neerwaartse trend doorgemaakt, vooral door de daling van de Bitcoin koers na een slecht banenrapport uit Amerika. De lage instroom in spot ETH ETFs bevestigt dit gevoel van onzekerheid. Dit wordt verder benadrukt door de death cross, waarbij de 100-daagse voortschrijdende gemiddelde onder de 200-daagse voortschrijdende gemiddelde kruist.

Na een afwijzing bij de lagere grens van de wig en de Fibonacci niveaus 0.5-0.618, blijft Ethereum dalen. Dit toont de kracht van de verkopers aan.

De koers nadert nu een kritieke steunzone rond $2.1K en de 0.786 Fibonacci retracement niveau bij $2,067. Dit gebied kan veel vraag aantrekken, wat zou kunnen leiden tot een tijdelijke pauze in de daling en mogelijk zijwaartse beweging voordat Ethereum zijn volgende stap zet.

ETH-D1 analyse

Volgende weerstand en steun op $2.1K

Op de 4-uur grafiek heeft Ethereum een sterke afwijzing ervaren bij de weerstand tussen de Fibonacci niveaus 0.5 ($2.6K) en 0.618 ($2.7K). Dit heeft geleid tot een voortzetting van de bearish trend richting de $2.1K steun.

Dit steunpunt heeft eerder standgehouden, vooral begin augustus, wat suggereert dat het mogelijk weer kopers zal aantrekken. Als er vraag terugkomt bij de $2.1K, kan Ethereum een tijdelijke consolidatiefase ondergaan en de neerwaartse druk stoppen. Maar als deze steun wordt doorbroken, kan de prijs naar $1.8K zakken.

On-chain analyse: actieve adressen en netwerkactiviteit

De waarde van de Ethereum koers hangt sterk samen met het gebruik van zijn netwerk. Een belangrijke maatstaf hiervoor is het aantal unieke actieve adressen op het netwerk. Dit geeft een indicatie van de vraag en activiteit op de Ethereum blockchain.

De 14-daagse voortschrijdende gemiddelde van actieve adressen laat een sterke daling zien sinds eind maart 2024. Dit wijst op een afname in gebruikersactiviteit en transacties.

Voor een herstel en mogelijke lange termijn rally moet deze trend omkeren. Een stijging in het aantal actieve adressen zou duiden op een groeiende interesse in Ethereum, wat kan wijzen op een mogelijk bullish marktverandering.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...