Ethereum opnames schieten door het dak: Wat betekent dit voor de ETH koers?

6023 totale weergaven
ethereum opnames

Volgens Glassnode en crypto analist Leon Waidmann van BTC-ECHO, verplaatsen Ethereum investeerders hun crypto van exchanges. Dit is meestal een positief teken voor de Ethereum koers.

$126 miljoen aan Ethereum opnames in één week

Ethereum investeerders halen snel hun crypto van exchanges. In één week tijd verloren de platformen $126 miljoen aan ETH. Deze trend begon in maart 2024, maar werd pas echt sterk in het derde kwartaal van 2024. Het hoogste niveau van exchange-reserves werd bereikt toen Ethereum zijn driejarige hoogste punt van meer dan $4.000 bereikte.

Snelle opnames van ETH bij exchanges laten vaak zien dat investeerders vertrouwen hebben in de munt. Door de nieuwe spot ETF hype is Waidmann optimistisch over de toekomst van de Ethereum koers. Momenteel wordt de Ethereum koers verhandeld voor $ 3.500. De prijs steeg de afgelopen 24 uur met 0,30%, maar het handelsvolume daalde met 15% naar $13,3 miljard.

Gaat Ethereum ETF de koers laten stijgen?

Op 20 juli 2024 bevestigde de Chicago Board Options Exchange (CBOE) dat de spot ETH ETF op 23 juli 2024 in de Verenigde Staten wordt gelanceerd.

De eerste spot Ether ETF’s zullen worden aangeboden door Fidelity, Invesco Galaxy, Franklin Templeton, VanEck en 21Shares. Hoewel deze lancering vaak als positief wordt gezien voor de Ethereum koers. JP Morgan, een grote Amerikaanse bank, denkt bijvoorbeeld dat de belangstelling voor Ethereum ETF’s lager zal zijn dan voor Bitcoin ETF’s in januari 2024.

Echter is de kans groot dat er door de Ethereum ETF’s meer geld naar Ether vloeit, wat uiteraard goed is voor de ETH koers.

Ook zijn mensen de laatste tijd erg positief over de toekomst van crypto in het algemeen, aangezien president Donald Trump veel populariteit aan het winnen is. In Amerika worden er in november van dit jaar nieuwe presidentsverkiezingen gehouden, en veel mensen verwachten dat Trump er met de overwinning vandoor gaat. Aangezien Trump zich heeft uitgesproken als voorstander van crypto, zou zijn overwinning een goed teken kunnen zijn voor positieve crypto regulering.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...