De reden waarom Ethereum sneller schaars wordt dan Bitcoin in 2024!

3427 totale weergaven
ethereum schaars

Nieuwe data laat zien dat Ethereum mogelijk schaarser wordt dan eerder gedacht. On-chain gegevens tonen aan dat Ethereum sneller wordt opgekocht dan Bitcoin. Maar hoe komt het dat Ethereum schaarser wordt dan Bitcoin?

Verschil tussen Ethereum en Bitcoin in schaarste

Leon Waidmann van BTC-Echo laat zien dat Ethereum schaarser wordt dan Bitcoin. Belangrijke gegevens tonen niet alleen de prestaties van BTC en ETH, maar ook hun balans op beurzen.

Volgens Glassnode-data gedeeld door Waidmann is de huidige Ethereum balans op beurzen 10.189%, terwijl die van Bitcoin 15.08% is. Dit wijst op een kleiner wordend verschil tussen de twee.

https://twitter.com/LeonWaidmann/status/1809923770821267878

De interesse in Ethereum is toegenomen door de recente ophef rond de spot Ethereum ETF. Beleggers kopen snel Ethereum op, wat leidt tot minder reserves op handelsplatformen. Dit is logisch, omdat Wall Street naar verwachting veel in Ethereum zal investeren zodra de ETF wordt gelanceerd.

Deze trend lijkt op de impact van de spot Bitcoin ETF, waarbij topbedrijven zoals Susquehanna International Group (SIG) veel Bitcoin kochten. Dit hielp de Bitcoin koers naar een all-time high van $ 73.750,07 te brengen.

Ondanks de snelle afname van Ethereum op beurzen, is de koers hiervan nog niet gestegen. Op dit moment handelt Ethereum voor $ 2.916,03, een daling van 3,71% in de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap. In deze periode waren de laagste en hoogste handelsprijzen respectievelijk $ 2.956,99 en $ 3.080,11.

Toekomst van Ethereum koers: ETH ETF kan doorslag geven

De toekomstige groei van de Ethereum koers hangt nu af van een aanstaande beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De goedkeuring van de 19b-4 formulieren voor de spot Ethereum ETF-aanvraag was een belangrijke mijlpaal. De goedkeuring van het S-1 formulier wordt binnenkort verwacht.

Hoewel de exacte timing nog onduidelijk is, kunnen de komende twee weken cruciaal zijn. Nate Geraci, president van ETF Store, gelooft dat de SEC de nodige stappen zal nemen om ervoor te zorgen dat de Ethereum ETF binnen deze periode begint te handelen.

Lees meer over:
Ethereum ETFschaarste

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...