Nate Geraci verwacht deze datum voor lancering Ethereum ETF

2741 totale weergaven
Ethereum ETF

Er gaan veel geruchten rond dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op het punt staat om spot Ethereum ETF’s goed te keuren. Volgens Nate Geraci, de president van ETFstore, verloopt het goedkeuringsproces soepel en kan de lancering snel plaatsvinden.

Soepele S-1 aanpassingen van Ethereum ETF aanvragen

De SEC heeft onlangs S-1 aanpassingen gevraagd van acht grote bedrijven: BlackRock, Fidelity, 21Shares, Grayscale, Franklin Templeton, VanEck, iShares en Invesco. De laatste ronde van wijzigingen was klein, wat aangeeft dat de SEC bijna een beslissing heeft genomen.

SEC-voorzitter Gary Gensler bevestigde dat het goedkeuringsproces op schema ligt en dat er binnenkort een handelsdatum kan worden aangekondigd.

Tijdlijn voor lancering van ETH ETF

Geraci deelde inzichten die suggereren dat de goedkeuring binnen de komende twee tot drie weken kan komen. Dit komt overeen met eerdere voorspellingen van analisten dat de SEC spot Ethereum ETF’s begin juli zou kunnen goedkeuren, mogelijk vóór de 4e.

Bitwise CEO Hunter Horsley hintte op een aankondiging, wat bleek te zijn dat Bitwise hun S-1 aanpassingen indiende vóór sommige concurrenten.

Eerder zei Eric Balchunas van Bloomberg dat hij verwacht dat de Ethereum ETF op 2 juli gelanceerd zou worden.

Focus op sponsorvergoedingen

Een van de laatste beslissingen voor spot Ethereum ETF aanvragers is de sponsorvergoeding. Terwijl Franklin Templeton en VanEck hun vergoedingen hebben vastgesteld op respectievelijk 0,19% en 0,20%, heeft VanEck ook besloten tijdelijk geen vergoedingen te vragen tot 2025 of totdat de activa $1,5 miljard bereiken.

De mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETF’s is een belangrijke ontwikkeling voor de crypto markt. Een mogelijke goedkeuring zou er voor kunnen zorgen dat er meer geld naar Ethereum kan stromen, wat de Ethereum koers kan laten stijgen. Echter is de kans ook aanwezig dat deze uitkomst al is ingeprijsd vanwege het succes van de Bitcoin ETFs, wat een grote stijging van de Bitcoin koers tot gevolg hadden.

Lees meer over:
Ethereum ETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...