Goedemorgen Bitcoin: Grayscale speculeert over ‘extreem goedkope bitcoin ETF’

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin miners profiteren van hoge transactiekosten door runes

Bitcoin miners hebben te maken met een ongekende winst ondanks de verwachte daling van hun inkomsten door de ‘halving‘. Deze gebeurtenis, die eens in de vier jaar plaatsvindt, halveert de beloningen voor het creëren van nieuwe datablokken. Echter, de recente introductie van het Runes-protocol heeft voor enorme drukte op het netwerk gezorgd, waardoor de transactiekosten aanzienlijk zijn gestegen en een onverwachte meevaller voor de miners hebben gecreëerd.

Grayscale wil nieuwe en extreem goedkope Bitcoin ETF lanceren

Grayscale, momenteel de aanbieder van de duurste Spot Bitcoin ETF van de markt, is van plan om een nieuwe en extreem goedkope spinoff-versie van zijn ETF te lanceren. Het gaat om de zogenoemde Grayscale Bitcoin Mini Trust (BTC) waarvoor een fee van 0,15% op jaarbasis moet gelden.

De bestaande Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft een fee van 1,5% en is daarmee tien keer zo duur als de nieuwe Bitcoin Mini Trust van het bedrijf.

Bullish: productiekosten bitcoin schieten naar $77.400

Dit weekend vond de vierjaarlijkse bitcoin halving plaats. Daarmee halveerde de beloning voor miners voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 bitcoin. Met die halvering zijn de kosten voor het produceren van een bitcoin behoorlijk gestegen.

Volgens schattingen van Capriole Investments liggen die kosten momenteel op 77.400 dollar per bitcoin. In de bovenstaande grafiek van Capriole Investments zie je duidelijk dat de bitcoin koers en de productiekosten van de miners elkaar redelijk volgen. Ergens is het logisch dat de bitcoin koers reageert op de stijgende productiekosten, omdat het voor miners onaantrekkelijk is om hun bitcoin voor minder te verkopen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...