Facebook komt in 2020 met eigen cryptomunt: GlobalCoin

Facebook komt met een eigen cryptomunt genaamd GlobalCoin. De techgigant zet in op een lancering in 2020. Dat laat de BBC weten.

Volgens de publieke omroep van de Britten wil Facebook de cryptomunt uitrollen in tientallen landen. Als alles volgens plan verloopt worden aan het einde van dit jaar de eerste tests uitgerold.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het eerste kwart van volgend jaar moeten we echt aan de slag kunnen met een munt op de platformen van Facebook. Want naast Facebook zelf heeft het bedrijf van Marc Zuckerberg onder andere de veelgebruikte apps WhatsApp en Instagram in handen.

De Amerikaanse Zuckerberg is in eigen land in overleg gegaan met ambtenaren van de United States Department of the Treasury, het ministerie van financiën.

Daarnaast heeft de multimiljardair overleg gehad met Mark Carney, centrale bankier bij de Bank of England, over de mogelijkheden op het gebied van regulering. Dit project heeft als codenaam Project Libra.

De hoofdeconoom van de Britse centrale bank is overigens overtuigd van bitcoin en andere cryptomunten: zij denkt dat Bitcoin contant geld kan vervangen.

Bitcoin

Het is een interessante ontwikkeling. Van open-source geld zijn we nu (opnieuw) aangekomen bij een groot miljardenbedrijf die zelf een cryptomunt uit wil geven.

Hoe dit soort projecten de cryptomarkt gaan beïnvloeden moeten we nog zien. Feit is wel dat zo’n beetje iedere grote speler op het wereldtoneel interesse toont in de cryptospace.

GlobalCoin en bitcoin zijn concurrenten, maar tegelijkertijd kunnen ze elkaar versterken. Misschien is de ‘veilige’ stablecoin van Facebook wel dé gateway drug naar andere cryptovaluta.

GlobalCoin

De naam GlobalCoin lijkt een toepasselijke naam voor de ‘Facebook stablecoin’. Het laat niets aan de verbeelding over: Facebook geeft niet alleen een cryptocurrency uit, ze willen de wereld ermee veroveren.

Het Amerikaanse bedrijf wil doorpakken met dit project. Om te beginnen wil Zuckerberg $1 miljard ophalen bij investeerders om het project te kickstarten.

Een van de machtigste bedrijven op aarde wil dus deels voor eigen bank gaan spelen. De precieze invulling van dit project is nog niet duidelijk. Maar het eerste punt op de agenda is een stablecoin op alle platformen van Facebook.

Op die manier kun je straks zonder WhatsApp, Instagram of Facebook te verlaten betalingen doen. In Nederland moeten we nu bijvoorbeeld nog vaak met behulp van bijvoorbeeld Tikkie of een ander bank applicatie de omgeving van Facebook verlaten.

Dit is pas stap één. En die wordt gezet met GlobalCoin.

Lees meer over:
FacebookGlobalCoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...