FBI waarschuwt voor phishing en hackers

1118 totale weergaven

De Federal Bureau of Investigation, beter bekend als de FBI, slaat alarm over een toenemende trend van cybercriminelen die zich richten op de bloeiende markt van non-fungible tokens (NFT’s) en cryptocurrency.

Uit een recent vrijgegeven bericht blijkt dat oplichters steeds vaker sociale media gebruiken als een platform om onoplettende investeerders te misleiden. Ze doen dit door zich voor te doen als prominente figuren, soms zelfs door de echte accounts te hacken. Hiermee proberen ze een vals gevoel van authenticiteit en urgentie te creëren.

“De tactieken zijn sluw en zeer overtuigend,” waarschuwt de FBI. “Deze oplichters maken niet alleen gebruik van vervalste accounts, maar kapen soms ook legitieme accounts om misleidende informatie over zogenaamde ‘exclusieve’ NFT-drops of crypto-investeringen te verspreiden.”

Bovendien zijn er rapporten opgedoken over nepwebsites die eruitzien als bekende cryptobeurzen. Investeerders worden gelokt met de belofte van exclusieve deals of tijdelijke aanbiedingen. Echter, zodra ze inloggen of hun digitale wallets koppelen, kunnen hun fondsen of assets in een oogwenk worden gestolen.

Een recent geval dat in Nederland de ronde deed, betrof een slachtoffer dat beweerde meer dan €250.000 aan digitale activa te hebben verloren na het klikken op een advertentie die bovenaan in Google’s zoekresultaten verscheen.

De FBI adviseert gebruikers om extra waakzaam te zijn en altijd dubbel te checken voordat ze op links klikken, vooral die welke via social media worden gedeeld. “Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo,” concludeert de Amerikaanse instantie.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...