Fidelity trekt 110 mensen aan met bitcoin affiniteit

Fidelity wil 110 mensen aannemen met bitcoin – en blockchain ervaring, zo meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Het past in de plannen van het miljardenbedrijf om de business rondom bitcoin en andere cryptocurrency’s uit te bouwen.

De nieuwe mensen komen te werken bij Fidelity Digital Assets, de dochtertak van Fidelity Investments, een firma die 4.500 miljard dollar aan assets onder zijn hoede heeft. Het werven van 110 man extra betekent een verdubbeling van het bestaande personeelsbestand. Blijkbaar is deze uitbreiding omdat klanten van Fidelity vragen om specifieke kennis op het gebied van bitcoin en alternatieve protocollen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo wil Fidelity Digital Assets een snellere en 24-uursservice kunnen bieden aan institutionele beleggers die klant zijn bij Fidelity. Maar ook het kunnen bewaren van de private keys en fiscale ondersteuning is welkom.

Vorige maand kwam de assetmanager in het nieuws doordat het bitcoin in zijn pensioenplan (401k) wil gaan stoppen. MicroStrategy is de eerste partij die heeft aangegeven dit te willen gaan aanbieden aan zijn personeel. Deze gaan dan een bepaald deel van hun salaris automatisch sparen in bitcoin als onderdeel van hun pensioenplan.

Fidelity Digital Assets heeft nu ongeveer 400 klanten, waaronder beleggingsadviseurs, hedgefondsen en vermogensbeheerders, zegt producthoofd Terrence Dempsey tegen WSJ.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFidelity

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.