Financial Times: '68 cryptobeurzen failliet sinds 2019'

Financial Times: '68 cryptobeurzen failliet sinds 2019'

De wereld van cryptobeurzen gaat niet over rozen. Je hebt een paar grote spelers, maar het is vooral een markt met veel concurrenten en (falende) platformen. Sinds 2019 gingen er minstens 68 cryptobeurzen failliet.

Dat is te lezen in de nieuwsbrief van de Financial Times. Het Britse zakenblad houdt de industrie in de gaten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend is dat het Verenigd Koninkrijk en Hong Kong samen bovenaan staan. Londen is (of was?) al eeuwen lang een van de belangrijkste economische centra van de wereld. In deze nieuwe wereld wil men ook meedingen om die positie.

Dit is niet per se een positieve of negatieve statistiek. Het is vervelend wanneer klanten of ondernemers te maken krijgen met een faillissement, maar dat hoort ook bij een industrie. Zeker in de wereld van online geld gaat het maar om één ding: geld verdienen.

De markt zit vol met grote spelers. In de wereld van cryptobeurzen moet men vooral opboksen tegen Binance. Het handelsplatform neemt meer dan 50% van de gerapporteerde handel voor haar rekening. Dat geldt voor zowel de spotmarkt als de derivaten rondom bitcoin en cryptocurrency.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties