FLOKI, WIF & BONK koersen onderuit na pump – meme crypto rally voorbij?

8749 totale weergaven
crypto crash

Nadat bekende meme coins zoals Floki Inu, dogwifhat en Bonk gisteren in koers zijn gestegen, zijn deze vandaag weer omgekeerd. De crypto markt is op donderdagochtend in totaal met 0,2% gedaald, terwijl crypto memes nog veel harder onderuit zijn gegaan.

Zo is FLOKI met bijna 7% gedaald, terwijl WIF en BONK beide met zo’n 6% zijn gezakt in de afgelopen 24 uur. Betekent dit het einde van de meme crypto rally die we deze week zagen, of is dit niets meer dan een kleine correctie?

Waarom dalen meme coins vandaag?

De crypto markt maakt vandaag een lichte correctie me terwijl Bitcoin lijkt te consolideren rond $ 71.000. Hoewel de impact hiervan op grote altcoins erg beperkt is, zijn bepaalde meme coins flink gedaald.

Een goed voorbeeld hiervan is Bonk, die met 5,57% is gedaald naar $ 0,00003334 in de afgelopen 24 uur. De populaire meme coin op Solana maakte deze week een licht herstel mee, maar gaat vandaag weer onderuit.

bonk koers grafiek
Bonk koers grafiek – TradingView

Hetzelfde geldt voor de dogwifhat koers, die met 5,58% is gedaald naar $ 3,34 in de afgelopen 24 uur en deze week 2,11% lager ligt. De FLOKI koers doet het echter beter en heeft deze week een nieuwe All-Time High bereikt na een stijging van 30% in de afgelopen 7 dagen.

Het grote verschil tussen Floki Inu en meme coins zoals BONK en WIF, is dat Floki Inu een vorm van utility biedt. Dit is een mogelijke reden waarom FLOKI beter presteert deze week en waarschijnlijk verder kan stijgen in de komende week.

Mogelijk is er een verandering in de trend onder meme coins, waarin investeerders en traders meer behoefte hebben aan meme coins die iets extra te bieden hebben.  Terwijl dogwifhat en Bonk enkel een grappige meme zijn, heeft Floki Inu een eigen metaverse met NFT-integraties en een compleet ecosysteem.

Om die reden denken we dat de meme crypto rally nog niet voorbij is, althans voor meme coins die meer hype op kunnen wekken dan een plaatje van een hond. FLOKI kan daarom de komende week mogelijk stijgen van $ 0,0003132 naar $ 0,0005000.

Welke crypto meme gaat stijgen en kan de volgende Floki Inu worden?

Meme coins zijn sinds het einde van 2023 sterk aan het groeien in populariteit, maar het kan zijn dat mensen moe worden van memes zonder utility. Dat is mogelijk de reden dat bijzondere meme coins zoals FLOKI het beter doen dan dogwifhat, Bonk en Dogecoin.

In dit artikel kijken we naar 2 alternatieven voor Floki Inu, die ook hun eigen vorm van utility hebben. Daarnaast verkeren deze meme coins nog in een zeer vroege fase, omdat je ze voor een lage prijs kunt kopen in een crypto presale.

PlayDoge (PLAY)

Een van de meest indrukwekkende meme coins die op dit moment in de presale verkrijgbaar zijn is PlayDoge (PLAY). Dit opkomende Play-to-Earn project is vorige week begonnen en heeft al meer dan $ 2,58 miljoen opgehaald na veel aandacht te hebben gekregen van vroege investeerders.

Tijdens de presale is het team van PlayDoge bezig met de ontwikkeling van zijn Play-to-Earn game, gebaseerd op de klassieke Tamagotchi. Met PlayDoge is het mogelijk om je eigen virtuele Doge te verzorgen en mee te nemen in arcade games om PLAY-tokens te verdienen als beloning.

PLAY kan worden gebruikt in het spel om je huisdier te verbeteren, gestaked voor passief inkomen en ingewisseld tegen andere cryptocurrency’s, die je kunt verkopen voor geld. Tijdens de huidige fase kun je PlayDoge kopen voor $ 0,00504 per token, voordat deze prijs binnen 3 dagen zal stijgen.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Een andere bijzondere meme coin met utility is Base Dawgz (DAWGZ), een avontuurlijke meme die zal lanceren op meerdere blockchains. De presale is deze week van start gegaan en heeft al meer dan $ 300.000 opgehaald.

DAWGZ biedt utility in de vorm van wormholes en bridges, waarmee je de token via de Base blockchain over kunt zetten naar Ethereum, BNB, Avalanche en Solana. Daarnaast is het mogelijk om de token via Ethereum te staken, zodat je – vooral als vroege staker – grote passieve beloningen kunt verdienen.

Je kunt de token van Base Dawgz kopen voor $ 0,00479 per stuk en zal deze binnenkort kunnen staken voor lucratieve staking beloningen. Tijdens de presale zal de prijs van DAWGZ stijgen, waardoor je tijdens fase 1 kunt profiteren van deze laagst presale prijs.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
dog meme cryptomeme coins

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...