Fonds met 643.000 bitcoin bereikt nieuw dieptepunt

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) bereikt een nieuw dieptepunt. Aandelen in het grootste bitcoinfonds van de wereld staan 47,3% lager dan de nettoactivawaarde.

Oftewel: GBTC staat ruim 47,3% lager dan de bitcoin het fonds. Op het moment van schrijven zit er 643.572 bitcoin in het fonds.

Investeerders in dit fonds komen er dus bedrogen uit. Grayscale startte al in 2012 met dit fonds. En in de eerste jaren was er spraken van een zogenaamd premium op de aandelen. GBTC was (voor met name) Amerikaanse investeerders een handige manier om blootstelling te krijgen aan de bitcoin koers.

In onderstaande grafiek zie je dat er vanaf 2021 een andere situatie ontstond. Dat heeft te maken met een veelvoud aan opties voor beleggers. De propositie van Grayscale is (blijkbaar) niet meer zo interessant als voorheen.

Grayscale Bitcoin Trust bereikt nieuw dieptepunt: korting van 47%

GBT bereikt vandaag dus een nieuw dieptepunt. Het vorige diepste dal lag op 45,2% (21 november). Ook speelt er nog verdere onzekerheid rondom Grayscale en dan met name de opslag van hun fondsen. De bitcoin worden opgeslagen bij Coinbase.

Ook rommelt het bij moederbedrijf Digital Currency Group. Verschillende bedrijven in hun portfolio kampen met financiële problemen. En last but not least: er borrelen ook de eerste opmerkelijke verzoeken naar boven. Hedge fund Fir Tree klaagt Grayscale aan. Het gaat om de manier waarop het Grayscale Bitcoin Trust werkt. Het hedgefonds wil een onderzoek doen naar mogelijk wanbeheer en belangenconflicten. Aanklacht tegen Grayscale Fir Tree wil allereerst dat Grayscale de aflossingen hervat, zo meldt Bloomberg. Daarnaast pleiten ze dat de kosten voor het fonds verlaagd worden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...