GBTC korting richting de 50 procent, ARK Invest en Lawrence Lepard stappen in

Het grootste institutionele beleggingsfonds van de bitcoin-wereld, de Grayscale Bitcoin Trust, handelt momenteel met een korting van 50 procent. Dit betekent dat de marktwaarde van de aandelen met 50 procent onder de totale waarde van alle bitcoin hangt. Volgens sommigen is er wat aan de hand bij Grayscale, maar anderen zien het juist als een instapmoment.

Lawrence Lepard koopt in

Grote namen als Lawrence Lepard zijn kopers van GBTC en proberen te profiteren van de korting waar momenteel sprake van is. In theorie moet de koers ooit weer gelijktrekken met de bitcoin koers. Op die manier kan GBTC op dit moment een soort turbo-bet op bitcoin zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Ik koop meer. Al moet ik zeggen dat het nog altijd minder dan 5 procent van mijn totale bitcoin-portfolio is, in het geval dat ik verkeerd zit. Het zelf beheren van je private keys is een must en een prioriteit", aldus Lawrence Lepard over zijn beslissing om op GBTC in te zetten.

Over de problemen bij de Digital Currency Group, het overkoepelende bedrijf achter GBTC, kon de analist niet zoveel zeggen. "Het is onmogelijk om te weten hoe groot de problemen precies zijn", zo laat hij op dit vlak weten. Wat vreemd is aan het hele zaakje, is dat Grayscale uit "veiligheidsoverwegingen" geen cryptografisch bewijs van de holdings wil geven.

Coinbase staat achter GBTC

Coinbase Institutional laat in ieder geval weten dat ze trots zijn om de fondsen van Grayscale te beheren. Daarmee geven zij indirect aan ervoor garant te staan dat Grayscale inderdaad alle bitcoin hebben die ze beweren te hebben.

Wat dat betreft lijkt het erop alsof we ons geen zorgen hoeven te maken over het eventuele omvallen van Grayscale. Dat neemt niet weg dat het vreemd is dat er momenteel sprake is van een korting van 50 procent op de bitcoin van het fonds.

Een mogelijke verklaring daarvoor is dat de neerwaartse druk op de koers van Grayscale niet voelbaar is. In principe koopt het fonds alleen maar in en verkopen ze niet. Investeerders die nu massaal uitstappen, besluiten dat dus te doen tegen een koers die effectief een stuk lager ligt dan de daadwerkelijke bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....