Fondsen van Morgan Stanley kunnen Bitcoin in hun portfolio opnemen

De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley zoekt blootstelling aan bitcoin (BTC). Verschillende fondsen van de grote financiële instelling kunnen onder andere een positie innemen in de wereld van bitcoin futures. Daarnaast mag er ook geld worden gestoken in ‘echte’ bitcoin via het Grayscale Bitcoin Trust. Dat meldt The Block.

Bitcoin als investering

Er zitten wel regels aan de blootstelling aan bitcoin futures. Het gaat hier om derivaten die gedekt worden door de dollar, dus contracten die gesetteld worden in BTC mogen niet. Via deze futures kunnen de fondsen van Morgan Stanley dus meedoen met de prijs van bitcoin zonder het zelf te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een ander financieel product waar de bank mee aan de haal mag is het Grayscale Bitcoin Trust. Dit fonds werkt vrij simpel: Grayscale koopt bitcoin en aandeelhouders kopen zich in en hebben het ‘recht’ op een deel van die stapel BTC.

Dit fonds heeft inmiddels meer dan 650.000 bitcoin in beheer en is dus een grote speler in de markt. Mede daarom is het logisch dat het oog van Morgan Stanley is gevallen als eerste partij om op deze manier mee in zee te gaan.

Het gaat hier in beide gevallen om blootstelling via financiële producten. Het is (nog) niet zo dat zij daadwerkelijk BTC op de balans hebben.

Dit alles wordt in goede banen geleid door een nieuw dochterbedrijf. Dit bedrijf heeft als primaire taak dit proces te regelen. Het bedrijf wordt gevestigd in de Kaaimaneilanden.

Alle fondsen die mee mogen spelen in dezemarkt op een rijtje: Advantage Portfolio, Asia Opportunity Portfolio, Counterpoint Global Portfolio, Developing Opportunity Portfolio, Global Advantage Portfolio, Global Permanence Portfolio, Global Opportunity Portfolio, Growth Portfolio, Inception Portfolio, International Advantage Portfolio, International Opportunity Portfolio en Permanence Portfolio.

Zij mogen allemaal tot 25% van hun assets in GBTC of futures hebben. Ze zijn echter niet verplicht ook daadwerkelijk een positie in te nemen.

Morgan Stanley

Morgan Stanley is al langer actief in de weer in de wereld van bitcoin. Eerder bracht de grote bank al een rapport uit aan hun klanten over BTC. Daarnaast is de bank volgens de geruchtenmolen ook in de running om de Zuid-Koreaanse beurs Bithumb over te nemen met een bod van $441 miljoen.

Morgan Stanley lijkt wakker: het wil iets met bitcoin gaan doen en wil een positie in deze nieuwe markt innemen. Welke diensten aanslaan moet nog blijken, maar het is een feit dat ook hier het bitcoin kwartje lijkt gevallen.

Lees meer over:
bankMorgan Stanley

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...