Ontwikkelaar van Fortnite zet deur op een kier voor Bitcoin (BTC)

Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire game Fortnite, heeft het aan de stok met Apple. De game-ontwikkelaar beticht Apple ervan monopolistische trekjes te vertonen als het gaat om in-app betalingen.

Apple heeft Fortnite inmiddels uit hun App Store gehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In eerste instantie lijkt het op een standaard schouwspel tussen twee miljardenbedrijven die beiden meer geld willen verdienen, maar er is meer aan de hand.

Epic ziet namelijk 'innovaties' als bitcoin betalingen als mogelijke oplossing.

Bitcoin

Het lijkt er voorlopig niet op dat Fortnite serieus werk maakt van het accepteren van bitcoin voor hun betalingen. Maar het is in theorie een interessante optie: bitcoin transacties stellen je in staat om zonder tussenpersoon betalingen te doen.

Epic noemt specifiek het accepteren van bitcoin betalingen als eventuele optie als het beleid van Apple niet verandert.

De ontwikkelaars van Fortnite moeten 30% van hun omzet van in-app sales afstaan aan platformhouder Apple. Dat vinden zij teveel. Ook willen ze dat Apple het verbod op andere betaalverwerkers op de platformen van Apple weg hebben.

Monopolie

Epic Games klaagt Apple dus aan in Californië om hun monopolie op in-app betalingen tegen te gaan. Apple gaf volgens The Verge onder andere aan dat zij Fortnite van hun platform hebben geschopt vanwege hun eigen in-app betalingen.

Als Apple verplicht wordt op andere betaalopties op hun platformen te ondersteunen opent dat deuren voor allerlei partijen. Goedkopere betaalverwerkers, maar ook betaalopties als bitcoin waarbij je niet eens meer een betaalverwerker nodig hebt. Daar hebben we immers het netwerk zelf voor.

Epic had naast een uitgebreide reactie ook een in-game actie klaar staan.

Bitcoin en games

Er zijn al tal van kleine games die bitcoin op een bepaalde manier hebben geïmplementeerd in hun games. Het is onwaarschijnlijk dat de grootste games van dit moment zomaar overstappen, maar op kleine schaal wordt er al mee geëxperimenteerd.

Je kunt middels het Lightning Network microbetalingen doen. Waardoor kleine transacties een stuk goedkoper zijn en razendsnel worden verwerkt.

Hieronder een aantal voorbeelden:

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van Bitcoin in games, luister dan vooral de volgende podcasts:

Lees meer over:
AppleBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...