Franse regelgevers eisen meer anti-witwasmaatregelen van Binance

Binance moet nog veel werk verzetten voordat het hun hoofdkantoor mag vestigen in Parijs. De Autorité des Marchés Financiers (AMF) eist dat de grote cryptobeurs meer doet om hun handelsplaats ‘veilig’ te houden.

Met veilig doelen de toezichthouders op strengere controle over de geldstromen die van en naar Binance gaat. Het gaat onder andere om anti-witwas maatregelen.

Dat meldt Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Parijs

Directeur Changpeng Zhao liet eerder deze maand doorschemeren dat Parijs een ‘logische keuze’ zou zijn voor een hoofdkantoor voor Binance. Het bedrijf is misschien wel het grootste cryptobedrijf van de wereld en heeft officieel nog altijd geen hoofdkantoor. Sinds de oprichting in 2017 heeft Binance in verschillende landen kantoren geopend en ook weer (deels) gesloten.

De cryptobeurs is bezig met voldoen aan lokale regelgeving. Vanaf hun start besloten Zhao en de zijnen vooral veel verschillende diensten uit te brengen en later pas na te denken over compliance. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat Binance voorlopig stortingen met iDEAL heeft opgeschort in Nederland.

Bij de stap naar voldoen aan (lokale) regels hoort ook een fysieke plek, een hoofdkantoor dus. Allicht wordt dat Parijs, maar dan moet Binance nog wel een aantal extra maatregelen gaan nemen.

Volgens Zhao hoopt Binance binnen 6 tot 12 maanden toestemming te krijgen van de financiële waakhonden in Frankrijk. Hij gaf aan dat Binance zo’n 600 werknemers heeft voor de compliance afdeling wereldwijd.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...