FTX-baas stuurde deze tweets niet de wereld in

“We Came. We Saw. We Researched.” Sam Bankman-Fried, de gevallen topman van de failliete cryptobeurs FTX, schreef in september 2022 een hele Twitterdraad hoe zijn dochterbedrijf Alameda Research gedwongen moest sluiten. De draad is nooit verstuurd, maar is nu wel onderdeel in de lopende rechtszaak tegen ‘SBF’. zo meldt The Block.

Bankman-Fried schrijft het draadje slechts twee maanden voor de ineenstorting van FTX, terwijl hij nadacht over de toekomst van het handelsbedrijf dat hij mede oprichtte. Volgens verklaringen van FTX medeoprichter Gary Wang was Bankman-Fried nerveus voor de publicatie van een artikel dat nauwe banden tussen FTX en Alameda Research blootlegde.

In de conceptthread beschrijft Bankman-Fried Alameda Research als “één van mijn grootste successen – en kortstondig, mijn grootste mislukking – en toen weer een succes.” Bankman-Fried prees Alameda als “een bedrijf dat het ecosysteem ondersteunt” en “een koper in een markt wanneer niemand anders bereid is te kopen – wanneer de markten wild en volatiel zijn en prijzen dalen en kapitaal schaars is.”

Bankman-Fried prees ook de activiteiten van Alameda na zijn vertrek. “Het is een grote wereldwijde bron van liquiditeit, begeleiding en ondersteuning geworden voor het hele ecosysteem. En, weet je, af en toe een goede transactie doen,” voegde Bankman-Fried toe.

“Zorg ervoor dat we de juiste dingen doen”

In de thread beschrijft Bankman-Fried zijn “grootste mislukking” – het verliezen van het overzicht over miljoenen dollars aan Ripple-tokens. “In februari 2018 werden we lui – en onze boekhouding was lui – en verloren we het grootste deel van wat we hadden verdiend,” schreef Bankman-Fried. “Medewerkers waren verdrietig en boos en gefrustreerd, en ik had geen idee wat ik daaraan moest doen.”

“Het was pas toen het bedrijf in tweeën werd gesplitst dat ik me verzoende met de volgende feiten”, gaat de conceptthread van Bankman-Fried verder. Hij voegde eraan toe: “a) Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor alles,” “b) Ik kan niet iedereen gelukkig maken, en als mensen ongelukkig zijn, moeten ze vertrekken,” en “c) Het belangrijkste is dat ik ervoor zorg dat we de juiste dingen doen als bedrijf.”

Concurrentie

In de thread richt Bankman-Fried zich op zijn concurrenten en stelt dat het verhaal dat Alameda en FTX te nauw verwant zijn “…grotendeels verspreid is door concurrenten van FTX die proberen af te leiden van hun eigen problemen. En, dat is niet waar.” Toch vindt Bankman-Fried “…de PR-kosten niet de moeite waard.”

Verderop in de thread nog een veeg naar critici. “Het is vooral ergerlijk omdat sommige concurrenten interne handelsdesks hebben die een (openbaar) geheim zijn, die specifiek vertrouwelijke klantinformatie gebruiken om hun eigen markten te manipuleren,” schreef Bankman-Fried.

Bankman-Fried heeft Alameda Research uiteindelijk niet afgebouwd omdat het $14 miljard verschuldigd was aan FTX, zo bleek uit de eerdere getuigenis van Wang. Toen Wang Bankman-Fried vertelde dat Alameda te veel leende om failliet te gaan, antwoordde Bankman-Fried simpelweg met “erkend.”

Als Bankman-Fried Alameda had laten ploffen, zou hij zijn Twitter-thread mogelijk als volgt hebben afgesloten, zoals het in het concept voorkomt: “Alameda Research is dood. Lang leve FTX.”

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin etf Bitcoin
Bitcoin ETF’s Verpletteren Nieuwe Records: Miljarden Stromen Binnen

In de VS hebben exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin (BTC) ongekende handelsvolumes gezien sinds hun...

XRP koers verwachting Nieuws
Einde Rechtszaak Ripple vs SEC In April, Voorspelt Crypto Analist

Bekende crypto analist, Whalefud Capital, voorspelt dat de rechtszaak van Ripple vs. de SEC in...

Nieuws
“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de 'tattookiller', is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van...

Nieuws
VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Nederlandse Analist Michaël van de Poppe Ziet Mogelijke Bitcoin Correctie van 40%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer