FTX krijgt van rechter goedkeuring voor verkoop crypto’s

Een districtsrechter in Delaware heeft een bevel goedgekeurd, zo meldt The Block. De failliete cryptobeurs FTX mag daardoor miljarden van zijn resterende crypto-reserves verkopen om onder crediteuren te verdelen.

Verkoopdruk van FTX

De debiteuren van de beurs dienden in augustus een voorstel in. Het zou gaan om de symbolische verkoop van de boedel via een financieel adviseur.

Er waren al regels opgesteld voor elk soort cryptovaluta, om er voor te zorgen dat de koers van de tokens niet te veel zou dalen door de verkoopdruk. Voor de meeste cryptocurrency’s ging het om een bedrag van slechts $100 miljoen per week. Van sommige altcoins mag de limiet per token permanent worden verhoogd tot $200 miljoen.

Rechter John Dorsey keurde dat plan woensdag tijdens een hoorzitting goed, met één voorwaarde. Als de partij bitcoin, ether en andere tokens wil verkopen, moet het wel eerst tien dagen van tevoren het kantoor van de Amerikaanse trustee op de hoogte stellen.

FTX zei ook dat het bitcoin en ether wil hedgen om de impact van prijsbewegingen te minimaliseren. De estate zei ook dat het zich het recht voorbehoudt om hier bepaalde tokens voor in te zetten. De voorwaarde is hier wel voor dat het de staking-programma’s zouden moeten helpen om meer geld terug te geven aan de schuldeisers.

Een advocaat die de ad-hoccommissie vertegenwoordigt, steunde de motie “als een manier om de waarde voor de bezittingen van de debiteuren te behouden en te maximaliseren.”

De rechter had nog wel vragen over de traceerbaarheid van de cryptovaluta van iedereen die deze bij FTX heeft gestort. Volgens de advocaat van FTX is dit geen punt tot zorg en er geen manier was om individuele cryptovaluta te herleiden tot individuele klanten.

“Het maakt allemaal deel uit van één pool. Er zijn activa die verband houden met de beurs, de dot com-klantenpool en de U.S.pool, maar deze komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de rechten van de klant.”

FTX heeft in november faillissementsbescherming aangevraagd en bezit $3,4 miljard aan crypto-holdings.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...