G20 gaat aan de slag met aanbeveling FSB voor strengere regels cryptovaluta en stablecoins

Nirmala Sitharaman, de minister van Financiën van India, zei dinsdag dat de G20 de aanbevelingen van de Financial Stability Board (FSB) over cryptovaluta omarmt.

Regelgeving

Sitharaman is momenteel de voorzitter van de G20. De FSB deed enkele aanbevelingen over stablecoins en cryptovaluta, met name om strengere regels door te voeren. Na problemen met FTX en Luna/TerraUSD wil het de regels herzien, zo schrijft Reuters.

“Zoals recente gebeurtenissen hebben aangetoond, zou de impact van de cryptomarkt naar het bredere financiële systeem kunnen toenemen als de banden met traditionele financiering verder zouden groeien.”

“Daarom moeten cryptoasset-spelers stoppen met opereren buiten de regelgevende perimeter of in strijd met de bestaande regels”, aldus FSB-secretaris-generaal John Schindler tegen verslaggevers.

De derde conferentie tussen ministers van Financiën en centrale bankiers vond plaats in Gandhinagar, Gujarat in het oosten van India.

Sitharaman zei dat de G20 de suggesties van de FSB voor controle over stablecoins ondersteunt. Eerder kwam al wel naar buiten dat de G7 en de G20 het oneens zijn over hoe stablecoins moeten worden gereguleerd.

Volgens Sitharaman duurden de gesprekken maandag tot diep in de nacht en is er een presidentiële nota door India ingediend. Lokale bronnen suggereren dat de memo bedoeld was om “de inspanningen van veel verschillende landen en organisaties samen te vatten”.

Anders gezegd: éénduidige regels in plaats van een lappendeken aan internationale wetten. In Europa is er met de MiCA inmiddels al eenduidige regelgeving voor cryptobedrijven (VASP’s) en stablecoin-uitgevers goedgekeurd.

Het is niet duidelijk wat er precies in de nota staat en welke (extra) regulering men wil doorvoeren.

In september krijgt de G20 niet alleen de voorstellen van de FSB, maar ook van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) toegestuurd met betrekking tot de wereldwijde macro-implicaties van cryptovaluta. De G20 zal tijdens het Indiase voorzitterschap een besluit nemen over zijn standpunt over cryptocurrency’s.

Overigens kwam de G20 drie jaar geleden met eenzelfde wens: regulering en kaders.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...