Gaat Turkije bitcoin als kasreserve aanhouden?

Gaat Turkije bitcoin als kasreserve aanhouden?

Turkije overweegt een nieuwe bank in het leven te roepen na het sluiten van twee bitcoin beurzen in het land. Dat meldt persbureau Bloomberg die zich baseert op één anonieme bron, een hoge overheidsfunctionaris.

In het cryptogekke land is tumult ontstaan omdat in korte tijd twee bitcoin beurzen Thodex en Vebitcoin zijn gesloten en tegoeden van beleggers zijn bevroren. De autoriteiten hebben tientallen mensen opgepakt die verdacht zijn van o.a. fraude en witwassen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oprichter van eerstgenoemde is nog spoorloos en is het land ontvlucht.

Turkije en bitcoin

Het is de volgende stap die de centrale overheid onderneemt om de handel rondom cryptocurrency's te reguleren. Vanwege de zwakke lira is er een ware run ontstaan op bepaalde cryptomunten waaronder bitcoin.

Afgelopen vrijdag liet de bestuurder van de centrale bank weten dat er géén verbod op bitcoin komt. Wel is bitcoin verboden als betaalmiddel, maar de handel en het bezit ervan is toegestaan.

De centrale bank zit in ieder geval in hun maag met burgers die lira omzetten in BTC en dat vermogen het land uitsturen. Met een set nieuwe maatregelen moet deze kapitaalvlucht voorkomen en de industrie volwassen maken.

De overheid overweegt een centrale custodian van cryptocurrency's die deze centraal verdeelt onder beurzen. Het plan roept een aantal vragen op. Hoe komt de overheid aan de bitcoin? Tegen welke voorwaarden wordt de BTC verspreid? In hoeverre is de financiële privacy van de burgers gewaarborgd?

Bovendien komen we strengere compliance regels voor beurzen en wordt elke oprichter en bestuurder van een beurs volledig doorgelicht.

Ook komt er meer voorlichting voor consumenten die overwegen hun spaargeld in te wisselen voor cryptomunten.

Centrale partij

Wereldwijd zijn er diverse landen die bitcoin delven en het aanwenden voor hun nationale economie. Een aparte bitcoin custodian bank in handen van de overheid is de volgende fase in de adoptie van bitcoin.

Tegelijkertijd druist het tegen het idee in van bitcoin: het uitwisselen van waarde zonder centrale partij zoals een staat of bank.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin turkije

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan