‘Geen aparte regels nodig om in Bitcoin te investeren’

Volgens onderzoekers van Bank voor Internationale Betalingen (BIS) zijn er geen ander beleid nodig voor het investeren in bitcoin (BTC). Ook zien de onderzoekers geen reden om aan te nemen dat mensen in bitcoin of andere cryptocurrency’s investeren wegens een gebrek aan vertrouwen in andere munten. Dat is te lezen in een werkdocument van de organisatie.

Let op: het gaat hier niet om officieel beleid of een officieel statement vanuit de organisatie. Het gaat om de bevindingen van onderzoekers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om data uit een Amerikaanse enquête die 3.273 mensen hebben ingevuld. Deze enquête ging over veiligheid en gebruiksgemak van cash, bankbetalingen en bijvoorbeeld online betalingen.

Volgens de onderzoekers worden Amerikanen vooral aangetrokken tot een eeuwenoud fenomeen: speculatie. In hun ogen betekent dit dat er geen extra regels nodig zijn, het bestaande beleid zou hierop aan kunnen sluiten.

Bank voor Internationale Betalingen

De BIS is een internationale samenwerking die dienst doet als bank voor centrale banken. Het grootste gedeelte van het onderzoek ging over trends in de wereld van ‘crypto-investeerders’. Waarom investeren mensen in deze opkomende assetklasse en hoe doen ze dat?

Onderzoekers van de bank keken onder andere naar het vertrouwen van deze investeerders in valuta vanuit centrale banken en landen. Het document begint met een opvallende claim: “We weerleggen de hypothese dat cryptocurrency-investeerders worden gemotiveerd door wantrouwen in fiat-valuta’s of gereguleerde financiën.”

Kortom: zij zien niet per se een verband tussen investeerders in deze industrie en het wantrouwen van door de staat uitgegeven valuta. Het gaat hier wel om de gehele industrie, niet alleen om bitcoin.

Sterker nog.. De onderzoekers kwamen tot een opvallende ontdekking.

Neem het met een korreltje zout, maar investeerders in Ripple (XRP) zijn volgens de bank het hoogst opgeleid. Mensen met litecoin komen gemiddeld met de laagste diploma’s. Bitcoin zit volgens het document ergens in de middenmoot. Doe met deze info wat je wil, hier op de site houden we het bij good old BTC.

Lees meer over:
bankBISBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...