Geen bitcoin verbod in India: minister van Financiën belooft ‘positief’ beleid

Goed nieuws voor bitcoiners in India. Het land lijkt toch niet af te stevenen op een algeheel verbod op bitcoin (BTC). Dat meldt Decrypt.

India is met 1,3 miljard inwoners een land waar bitcoin mogelijk een belangrijke rol kan spelen. Honderden miljoenen Indiërs hebben geen toegang tot bijvoorbeeld creditcards of bankrekeningen. Met bitcoin zouden zij toegang kunnen krijgen tot een wereldwijde economie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en india

In gesprek met CNBC laat de Indische minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, weten dat berichten over een totaal verbod op bitcoin niet kloppen. De onderhandelingen lopen nog en er ligt nog geen eenduidig plan, maar ze verwacht niet dat er helemaal niets meer mag rondom BTC in India.

Sitharaman: ”Er zijn veel onderhandelingen gaande, met de centrale bank.” De politica geeft aan dat de bank een belangrijke rol speelt op het gebied van regulering. Wat mag wel en wat is verboden?

De minister van Financiën hoopt dat er uiteindelijk wel experimenten mogelijk zijn. Sitharaman: ”De regels worden niet zo heftig als eerder gedacht.”

Het is de vraag wat er uiteindelijk waar is van deze uitspraken, maar er wordt gehint naar een redelijk open beleid. India kijkt volgens Sitharaman met een open vizier naar de ontwikkelingen rondom digitale valuta. Het land is kort na China het land met de meeste inwoners van de wereld.

Elk land in de wereld probeert uiteindelijk de regels rondom BTC op hun eigen manier op te zetten. Sommige landen voeren een streng beleid tegen de handel in bitcoin, andere landen of gebieden proberen juist bitcoiners aan te trekken.

Lees meer over:
India

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...