Gemini gaat met Europees hoofdkwartier naar Ierland

Cryptobeurs Gemini zet een nieuwe stap in hun Europese plannen met een nieuw hoofdkwartier in Ierland. De beurs van de Tyler en Cameron Winklevoss komt met hun hoofdkantoor dus in Europa te zitten. Ze halen het huidige klimaat rondom regelgeving aan als reden om naar Ierland te gaan. In de VS is er volgens de bekende tweeling te weinig duidelijkheid. Ze gaan niet weg uit de Amerikaanse markt.

De beslissing volgt na een ontmoeting tussen de tweeling, de Ierse premier Leo Varadkar en vertegenwoordigers van de Industrial Development Agency (IDA), het orgaan dat verantwoordelijk is voor buitenlandse investeringen in Ierland.

Gemini was in juli 2022 de eerste die werd goedgekeurd als Virtual Asset Service Provider (VASP) in Ierland. De beurs ziet het aankomend regelgevingskader voor de industrie in de Europese Unie, bekend als Markets in Crypto Assets (MiCA), als een van de belangrijkste reden om de beslissing te nemen.

Cameron Winklevoss vertelde The Irish Times dat Ierland het "toegangspunt" zal zijn tot de rest van Europa zodra de MiCA-regelgeving volledig is geïmplementeerd in de EU tegen 2025.

Er zijn geen plannen om helemaal te vertrekken uit de VS. Niet in de laatste plaats omdat de Verenigde Staten nog altijd een belangrijke afzetmarkt is: "We verlaten de VS niet, we blijven daar de goede strijd voeren. Maar we begrijpen ook dat je met je voeten kunt stemmen, en dat is ons recht en we zullen dat doen wanneer we worden geconfronteerd met een vijandige omgeving," voegde Cameron Winklevoss toe.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...