Gemini verzoekt rechter om zaak tegen SEC te seponeren

Gemini, de Amerikaanse beurs van Tyler en Cameron Winklevoss, heeft de rechter gevraagd om een zaak tegen de SEC af te wijzen.

Ongeregistreerde effecten

Het bedrijf van de tweeling ligt onder vuur omdat ze niet-geregistreerde effecten zouden hebben verkocht. Concreet ging het om het Earn-programma van Gemini, waarbij klanten rente konden verdienen over hun cryptovaluta.

De Securities and Exchange Commission (SEC) startte een rechtszaak tegen de beurs. Nu poogt Gemini de zaak af te wenden.

Ze hebben een verzoek bij de federale rechtbank van Manhattan ingediend als reactie op de civiele rechtszaak die op 12 januari werd aangespannen. Hierbij kwam ook cryptobank Genesis Global onder vuur te staan. Genesis is op haar beurt weer onderdeel van de Digital Currency Group.

De SEC klaagde Gemini aan omdat klantentegoeden via hun platform bij Genesis konden worden gestald. Gemini rekende een “agent fee” van maar liefst 4,29%.

Volgens de toezichthouder haalden Gemini en Genesis hiermee miljarden dollars aan cryptovaluta op, alvorens Genesis afgelopen november de opnames stopzette.

Volgens de SEC had Genesis op het moment van hun financiële problemen ongeveer $900 miljoen aan activa van ongeveer 340.000 Gemini Earn-klanten in beheer. De toezichthouder beschuldigt het tweetal ervan dat ze zich niet aan “disclosure requirements” hielden. Kort gezegd deelden ze te weinig informatie met de investeerders.

Gemini bijt terug

Vrijdag kwam Gemini met een reactie: het zou de leenovereenkomsten niet hebben doorverkocht op secundaire markten en ook het eigendomsrecht zou niet zijn veranderd door de samenwerking met Genesis.

“Dienovereenkomstig was er geen vereiste dat een partij het bij de SEC registreerde.”

En dít is dan weer een reden voor Gemini om naar de rechter te stappen met het verzoek om de hele zaak te seponeren. De SEC heeft geen commentaar gegeven op deze move.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGeminiSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...