Gemini zet stap naar licentie in Verenigde Arabische Emiraten

Gemini zet een nieuwe internationale stap. De cryptobeurs zet in op groei en is daarom begonnen met het aanvraagproces voor een crypto-licentie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Gemini gaf in een recente blogpost aan dat deze licentie onderdeel is van hun streven om van Gemini een wereldwijd bedrijf te maken. De licentie maakt het mogelijk voor crypto-organisaties om klanten in de regio te bedienen. Deze nieuwe focus op de VAE door Gemini volgt op de recente aankondiging dat Dublin, de hoofdstad van Ierland, hun nieuwe Europese hoofdkwartier wordt.

Het team van Gemini is deze week in de VAE aangekomen om in gesprek te gaan met belanghebbenden uit de hele regio. Ze willen meer inzicht krijgen in de plaatselijke regelgeving en de behoeften van crypto-investeerders in de VAE.

Gemini omschrijft de VAE als een internationaal financieel knooppunt dat zichzelf steeds meer profileert als een snelgroeiend centrum voor crypto.

Gemini wijst op de groeiende regelgevingsdruk in de VS op de cryptomarkt als motivatie voor deze verhuizing. Deze druk maakt het volgens hen lastig om in de VS zaken te doen, waardoor ze op zoek zijn gegaan naar regio’s met een vriendelijker beleid.

In de blogpost van Gemini wordt verder ingegaan op de keuze voor de VAE. Hierbij verwijst het bedrijf naar haar 2022 Global State of Crypto Report, waarin de adoptie van crypto in 20 verschillende landen is onderzocht.

Uit dit rapport blijkt dat meer dan 35% van de deelnemers uit de VAE heeft geïnvesteerd in cryptocurrencies. Van de respondenten zonder crypto gaf bijna 32% aan dat ze waarschijnlijk binnen een jaar dergelijke aankopen zullen doen. Daarnaast werd ontdekt dat een derde van de crypto-eigenaren in de VAE hun cryptovaluta gebruikt voor aankopen in fysieke winkels. Dit in tegenstelling tot het wereldwijde percentage van slechts 19%.

Gemini is net als veel andere bedrijven in de industrie bezig met het opzetten van extra divisie en/of dochterbedrijven in verschillende landen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGemini

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...