Glassnode brengt 8 opmerkelijke indicatoren voor bitcoin in beeld

On-chain indicatoren suggereren dat de bearmarkt voor bitcoin weleens voorbij kan zijn, zo blijkt uit een analyse van Glassnode. In de "Recovering from a Bitcoin Bear" combineert Glassnode 8 indicatoren die momenteel allemaal op groen staan. Zou dat betekenen dat er een nieuwe bullmarkt aankomt voor bitcoin?

Alles ziet er bullish uit

Waar kijkt Glassnode allemaal naar om te concluderen dat er op dit moment een bullish tendens gaande is voor bitcoin? In eerste instantie kijkt het daarvoor naar de zogenaamde sleutel-prijsmodellen ofwel de belangrijkste prijsmodellen, waar bitcoin nu allemaal boven handelt.

Vervolgens is het belangrijk dat de activiteit op de blockchain toeneemt, wat sinds de opkomst van BRC-20 tokens zeker het geval is. Al is het nog maar de vraag of dat voor een vertekend beeld zorgt op deze statistiek. Immers, is dit de activiteit die bitcoin nodig heeft?

Verder is het volgens Glassnode belangrijk dat de markt winsten realiseert. Dit betekent in feite dat mensen hun bitcoin op dit moment met winst verkopen. Dat lijkt gemiddeld ook het geval te zijn. Als laatste domineren lange termijn hodlers nu de supply.

Bij elkaar genomen zijn dat volgens Glassnode alle ingrediënten die nodig zijn om een nieuwe bullmarkt te starten. De tijd zal ons leren of het inderdaad voldoende is. Met name op het gebied van activiteit op de blockchain zijn er vraagtekens te plaatsen bij de stijging.

Negentropic is bullish

Op het moment van schrijven zien alle acht de indicatoren er bullish uit voor bitcoin en dat impliceert volgens Glassnode dat we in de vroege fase van een bullmarkt zitten. Glassnode oprichter Negentropic constateert dat shorts momenteel tegen de stroom inzwemmen, wat ook een bullish signaal is voor bitcoin.

Verder ziet de analist dat bitcoin de afgelopen periode omhoog bewoog, maar dat het momentum nu een beetje wegvalt. Om die reden is hij van het oordeel dat de vraag terug moet keren voor bitcoin om het verschil te maken en de koers weer echt omhoog te sturen.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 27.400 dollar en lijkt het bullish momentum, in ieder geval als we naar de afgelopen 24 uur kijken, weer voorzichtig terug te keren. Is dit dan het moment dat de bulls de touwtjes weer in handen nemen en de bears hun hielen laten zien?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....