Goedemorgen Bitcoin: 1 miljoen euro aan bitcoin als losgeld bij hack Artis

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hackers eisen bitcoin van Artis na hack

Artis ligt digitaal onder vuur. De Amsterdams dierentuin kreeg dinsdag te maken met gijzelsoftware. Criminelen eisen 1 miljoen euro in losgeld, te betalen in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Artis is het niet bekend wie er achter de hack zat. Ook is niet bekend hoe dit heeft kunnen gebeuren. Verschillende computersystemen werden uitgeschakeld. Bezoekers konden alleen via de fysieke kassa een kaartje kopen, digitaal zat alles op slot.

Daarnaast waren er problemen met attracties. Zo kon het Groote Museum niet open en ook de attractie genaamd Micropia moest door technische problemen sluiten. Vandaag moet alles weer gewoon gaan draaien.

‘Three Arrows Capital is failliet’

Three Arrows Capital (3AC) is failliet verklaard door een rechtbank in de Britse Maagdeneilanden. Dat meldt Sky News.

Het grote crypto-hedgefund kreeg klap na klap na het instorten van de markt. Dat is ze nu fataal geworden. Het bedrijf is gevestigd in Singapore en volgens Sky News beginnen nu de faillissementsprocedures. De curatoren van Teneo Restructuring moeten het proces in goede banen gaan leiden.

Three Arrows Capital is opgericht in 2012 door Su Zhu en Kyle Davies. Het fonds heeft dus veel marktontwikkelingen meegemaakt, maar ze gaan nu toch echt kopje onder.

ING waarschuwt voor bitcoinoplichters

Oplichters proberen steeds vaker via je mobiel je geld te stelen. Gebruikers van de ING-app kregen vandaag een extra waarschuwing hiervoor.

De veiligheid van je mobiele telefoon is belangrijk, zeker als je ook met bitcoin bezig bent. De Nederlandse bank geeft daarom ook specifiek tips rondom bitcoin.

ING omschrijft een veel voorkomende vorm van diefstal. Criminelen bellen jou op en vragen je om wat geld om te zetten naar bijvoorbeeld bitcoin:

“Oplichters worden steeds creatiever. Ze stellen soms voor het geld ‘om te zetten’ in virtuele valuta zoals Bitcoins of digitale betaalkaarten. In werkelijkheid koop je dan Bitcoins of betaalkaarten voor de oplichter. De oplichters weten dat ING alert is op zulke transacties. Daarom krijg je van de oplichter instructies.”