Hackers eisen bitcoin van Artis na hack

400 totale weergaven

Artis ligt digitaal onder vuur. De Amsterdams dierentuin kreeg dinsdag te maken met gijzelsoftware. Criminelen eisen 1 miljoen euro in losgeld, te betalen in bitcoin.

Volgens Artis is het niet bekend wie er achter de hack zat. Ook is niet bekend hoe dit heeft kunnen gebeuren. Verschillende computersystemen werden uitgeschakeld. Bezoekers konden alleen via de fysieke kassa een kaartje kopen, digitaal zat alles op slot.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast waren er problemen met attracties. Zo kon het Groote Museum niet open en ook de attractie genaamd Micropia moest door technische problemen sluiten. Vandaag moet alles weer gewoon gaan draaien.

De dierentuin heeft uiteraard aangifte gedaan. Volgens NH Nieuws laat Artis zich adviseren door een cybercrimespecelist. "Er zijn direct maatregelen getroffen om verdere toegang tot onze systemen te voorkomen om zo de digitale aanval stil te leggen", zegt de dierentuin in een persbericht.

Rol van bitcoin

De rol van bitcoin hier is simpel: het is een betaalmiddel. Met bitcoin kun je grenzeloos en overal ter wereld geld ontvangen. Dat betekent niet dat je zonder enige tegenslag of tegenstand dit soort hacks uit kunt halen. Je hebt nog steeds te maken met gevolgen in de buitenwereld.

Tegelijkertijd laat de vraag naar bitcoin bij dit soort zaken wel zien dat het werkt als geld. Helaas ook met dit soort slechte voorbeelden.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...