Goedemorgen Bitcoin: 196 politici VS kregen donaties van FTX-medewerkers

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

196 Amerikaanse politici kregen donaties van FTX-medewerkers

Meer dan één op de drie van de 535 Amerikaanse senatoren hebben geld ontvangen van de failliete cryptobeurs FTX. In de afgelopen maanden kregen ze steun van de senior executives voor hun politieke campagnes.

Dat stelt CoinDesk in een rapport. De mediagroep heeft 196 leden van het nieuwe congres die geld hebben aangenomen van Sam Bankman-Fried of andere senior executives bij FTX in kaart gebracht .

De namen komen uit allerlei hoeken, van beide kamers en beide partijen. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, en ook de leider van het Senaat Chuck Schumer behoren tot de lijst.

CoinDesk nam contact op met alle wetgevers met de vraag wat ze met het geld deden. De meeste politici die reageerden, zeiden dat ze het aan een goed doel hadden gegeven om de smet van de beurs weg te halen.

Bitcoin koers nu 14 dagen in de plus

Bitcoin is slechts één dag verwijderd van een evenaring van een eerder record. Namelijk vijftien dagen achtereen in de plus eindigen.

De laatste keer dat dat gebeurde was in november 2013, de tot nu toe langste reeks uit de bitcoingeschiedenis. De huidige reeks is nu 14 dagen bezig. Weet de grootste cryptomunt van de markt een nieuw record

In een eerder artikel is duidelijk dat bitcoin momenteel de nodige gemengde signalen afgeeft. Zo zijn grote entiteiten zoals whales nog niet dominant aan het accumuleren. Enkele andere on-chainmetrics staan er wel weer positiever voor zoals de SOPR en de Realized Price. Ook de MVRV laat een bodemvorming zien.

Coinbase stopt in Japan

De kogel is door de kerk, het Amerikaanse Coinbase stopt definitief met hun Japanse handelsplatform.

Gebruikers hebben tot 16 februari de tijd om hun assets van het platform te halen en de boel helemaal af te sluiten. Als reden voor het sluiten van de Japanse tak van het beursplatform haalt Coinbase de veelbesproken "marktomstandigheden" aan.

Vanaf 20 januari is het al niet meer mogelijk om fiatgeld te storten op het Japanse beursplatform van Coinbase. Qua timing had het allemaal beter gekund, want deze aankondiging komt op het moment dat de markt juist weer een beetje aantrekt. Het lijkt erop dat Coinbase tijdens de bullmarkt van 2020 op 2021 toch teveel risico heeft genomen en daar nu voor op de blaren moet zitten.