Goedemorgen Bitcoin: Guggenheim koopt $500 miljoen aan BTC

810 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet, begin de dag met een bitcoinontbijt.

Guggenheim mag $500 miljoen investeren in het Bitcoin fonds van Grayscale

Guggenheim Partners mag officieel $500 miljoen aan bitcoin (BTC) kopen. De vermogensbeheerder deed een verzoek bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en dat verzoek gaat vanaf vandaag in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat specifiek om een aandeel in het Grayscale Bitcoin Trust. Dit fonds koop bitcoin voor de aandeelhouders in datzelfde fonds. Guggenheim koopt dus zelf geen BTC, maar laat dat gedeelte van deal over aan Grayscale.

Daarmee is er definitief een nieuwe grote speler in de markt.

Bitcoin breekt record: 22,3 miljoen actieve adressen in 1 maand!

Januari was voor Bitcoin een maand van uitersten. Zoals in het maandoverzicht al was te lezen, gebeurde er enorm veel. Maar het bleef niet bij nieuws alleen, ook uit de statistieken blijkt dat het een topmaand was.

Het loopt nog steeds storm bij handelsbeurzen en zijn er verschillende records gebroken, net als op het Bitcoin netwerk zelf. Er zijn nog nooit zoveel actieve adressen als in de afgelopen maand januari.

Hup Bitcoin: centrale banken keuren BTC, Elon Musk en Gamestop

In deze aflevering van Hup Bitcoin bespreken we het laatste bitcoinnieuws. Nieuws van de week is dat Elon Musk openlijk zijn liefde voor bitcoin belijdt. Het virale effect rondom het aandeel Gamestop heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat eigenaarschap van assets een belangrijke is. Bitcoin biedt je de mogelijkheid om te allen tijde eigenaar te blijven van je bezit.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...