Bitcoin breekt record: 22,3 miljoen actieve adressen in 1 maand!

Januari was voor Bitcoin een maand van uitersten. Zoals in het maandoverzicht al was te lezen, gebeurde er enorm veel. Maar het bleef niet bij nieuws alleen, ook uit de statistieken blijkt dat het een topmaand was.

Het loopt nog steeds storm bij handelsbeurzen en zijn er verschillende records gebroken, net als op het Bitcoin netwerk zelf. Er zijn nog nooit zoveel actieve adressen als in de afgelopen maand januari.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bij beurzen

Ten eerste mochten de beurzen een enorm drukke maand genieten. Sommige platformen konden tijdelijk de druk niet aan, en dat was niet heel verwonderlijk. The Block meldt dat het handelsvolume in januari meer dan $900 miljard bedroeg.

Van de in totaal ongeveer $906 miljard, was Binance goed voor bijna 60% van dit volume met ongeveer $518 miljard. Coinbase en Kraken mochten de tweede en derde plek innemen, met respectievelijk $118 miljard en $56 miljard aan handelsvolume.

Vergeleken met de volumes in december zijn de handelsvolumes in januari met ongeveer 140% gestegen.

Derivaten

Niet alleen op de spotmarkt was het een drukte van belang. Ook de derivatenhandel zette recordvolumes neer. Zowel de future- en optiehandel gingen door het dak.

Wat betreft de futures waren Binance, Huobi en OKEx de gelukkigen. Zij verzorgden het gros van de in totaal $2.000 miljard aan futures contracten die zijn gesloten in januari. Dat is maar liefst een groei van 100% ten opzichte van december, toen de futuresmarkt ook al een recorddrukte onderging.

Wat betreft de optiemarkt is het Nederlandse Deribit spekkoper. Zij domineren deze markt, die in januari goed was voor een handelsvolume van $27 miljard.

Actieve adressen

Niet alleen bij beurzen, maar ook op het netwerk was het een drukte van belang. Zo is de mempool de hele maand niet leeg geweest. Ook werden er zelfs nog nooit eerder zó veel adressen gebruikt, als afgelopen maand. In totaal noteert Glassnode een aantal van 22,3 miljoen actieve (!) adressen.

Daarbij gaat het echter niet per se om 22 miljoen actieve bitcoiners. Je kunt met als gebruiker namelijk gratis en voor niets meerdere private keys aanmaken. En per key kun je al helemaal meerdere adressen genereren, iets dat met het oog op privacy ook juist is aan te raden. Maar hoe dan ook: het oude record uit 2017 is gesneuveld.

Maand januari

De maand januari was Bitcoin ook qua prijs goed gezind. In totaal steeg de koers met 17% ten opzichte van de prijs tijdens de jaarwisseling, terwijl het tussentijds ook een recordhoogte van ~$42.000 noteerde.

Helemaal als je bedenkt dat januari doorgaans een slechte maand is voor de cryptomunt, heeft Bitcoin prima gepresteerd. Eerder berichtten we al over analisten die denken dat er een verband is tussen de prijsdalingen in januari en de nieuwe belastingtermijn in de Verenigde Staten. Maar dit jaar gaat deze theorie dus niet op.

Hoe dan ook: historisch gezien is februari wél een goede maand gebleken, met een gemiddelde groei van 20%. Gaan we dus de komende weken veel groene cijfers tegemoet?

Bitcoin breekt record: 22,3 miljoen actieve adressen in 1 maand!

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!"

Lees meer over:
BTCfuturesopties

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  NFT Nieuws
  Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

  Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

  Ethereum koers Nieuws
  Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

  De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Lees meer