Goedemorgen Bitcoin: Wall Street firma stopt $300 miljoen in Bitcoin

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Blockstream lanceert nieuwe Bitcoin hardware wallet genaamd Jade

Het Canadese Bitcoin bedrijf Blockstream begint het nieuwe jaar goed. Ze lanceren hun eigen nieuwe hardware wallet genaamd Jade. Met dit apparaatje kun jij jouw bitcoin in eigen beheer nemen en zo jouw eigen bank zijn.

De Blockstream Jade is zo’n hardware wallet die je hiervoor kunt gebruiken. Het is een is volledig open-source product wat betreft zowel de hardware als de software.

Blockstream Jade ondersteunt Bitcoin en assets die op die op het Liquid Network zijn uitgegeven. Dit is een permissioned netwerk en sidechain op Bitcoin. Let op: het is een netwerk waarbij je vertrouwt op het consortium van aangesloten partijen.

Het voordeel is dat betalingen goedkoper zijn, het nadeel is dat het veel minder decentraal is dan Bitcoin zelf.

Bitcoin fun facts: Satoshi in top 40 rijkste miljardairs, record op Twitter

De Bitcoin (BTC) koers ging in twee dagen tijd van $30.200 naar $34.500 en weer terug. Deze extreme volatiliteit zorgt ook voor extra aandacht in de markt.

We kunnen hierdoor sinds het afgelopen weekend weer een aantal leuke statistiekjes aan Bitcoin toewijzen.

Op het hoogtepunt stond de prijs van één bitcoin gelijk aan bijna $35.000. En daarmee was de waarde van de cryptomunt hoger dan die van één Tesla auto. De prijs van de Model 3 staat namelijk gelijk aan $33.690.

SkyBridge investeert $300 miljoen in Bitcoin en start BTC fonds

SkyBridge Capital kocht in november en december voor ruim $300 miljoen aan bitcoin (BTC). Daarnaast lanceert het op 4 janauri 2021 een nieuw bitcoin fonds. Geaccrediteerde investeerders kunnen een aandeel kopen in dit fonds.

Anthony Scaramucci, oprichter van het bedrijf, is helder: ”We denken dat we aan het begin staan van een nieuwe asset klasse met veel potentie.”

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...