Goedemorgen Bitcoin: pensioenfondsen vinden weg naar BTC in VS

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Pensioenfondsen vinden weg naar Bitcoin (BTC)’, aldus Grayscale

Bitcoin is bezig aan een geweldige opmars. Steeds meer partijen zien bitcoin als een valide investering. Sommige willen snel geld verdienen, andere zien het als goed spaarmiddel.

Michael Sonnenshein, de nieuwe directeur van Grayscale, vertelt tegenover Bloomberg dat zelfs pensioenfondsen inmiddels de weg naar bitcoin hebben gevonden.

Amerikaanse bank Morgan Stanley koopt aandeel van 10% in MicroStrategy door Bitcoin in schatkist

Ook in de bankwereld is bitcoin niet meer overal een vies woord. De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft hun aandeel in MicroStrategy flink uitgebreid. De bank koopt een aandeel van 10,9% in het bedrijf van Michael Saylor.

Saylor kocht vorig jaar 70.470 BTC met zijn bedrijf. Daarmee hoopt het bedrijf zich financieel te beschermen voor de komende jaren.

Blij met de Bitcoin ontwikkelaars? Je kunt ze persoonlijk een donatie sturen

De ontwikkeling van het Bitcoin ecosysteem is iets dat organisch is gegroeid tot een machtig fenomeen. Vanuit de hele wereld werken mensen aan het protocol, wallets en andere applicaties. Soms met een businessmodel, maar ook heel vaak niet. Veel developers werken op vrijwillige basis aan de code. Jij kunt deze ontwikkelaars ook steunen voor het belangrijke werk aan de code.

De bekende Bitcoiners Matt Odell en Dennis Reimann hebben hiervoor een website gemaakt, genaamd Bitcoin Donation Portal. Je ziet hier in een overzicht welke ontwikkelaars allemaal aan Bitcoin werken.

Op deze website staan mensen die aan Bitcoin en gerelateerde projecten werken. Het doel is om de zichtbaarheid te vergroten van de mensen die (vaak in stilte) hun bijdrage doen aan de ‘space’. Iedere ontwikkelaar kan zichzelf aan de lijst toevoegen.

Er is geen onderscheid op de website: de volgorde van de ontwikkelaars is bij iedere bezoeker random en willekeurig.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)