Goedemorgen Bitcoin: Duitser op randje verliezen $220 miljoen aan Bitcoin

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin in bubbel sinds doorbraak bij $20.000’, zegt Amerikaanse miljardair

De bitcoin koers verkeert boven de $20.000 in een immense bubbel. Dat is de mening van Jeffrey Gundlach, een Amerikaanse miljardair en CEO en medeoprichter van DoubleLine Capital uit Los Angeles.

Gundlach zegt dat sinds Bitcoin de vorige all time high van $20.000 brak, het zich in een ‘mania bubbel’ bevindt.

Gundlach had twee verwachtingen voor dit jaar. Allereerst dat de dollar minder waard zal worden en ten tweede dat bitcoin het tegenovergestelde zal doen. Ondanks dat Gundlach de stijging van $20.000 naar $40.000 heeft gemist, vindt hij dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Duitse politie rolt groot dark web op, neemt 4.650 Bitcoin (BTC) in beslag

De Duitse politie heeft de ‘grootste dark web operatie ter wereld’ opgerold, waarbij 4.650 bitcoin (BTC) en 12.800 Monero in beslag is genomen, zo bericht Barrons.

De totale straatwaarde van de buit komt neer op circa 170 miljoen dollar, omgerekend 140 miljoen euro, tegen de actuele spotprijs.

De genius achter de illegale marktplaats DarkMarket is een 34-jarige Australiër. Deze is het afgelopen weekend in het Noord-Duitse Oldenburg van zijn bed gelicht. Je kon op het platform diverse soorten drugs kopen, maar ook gelekte persoonlijke data. Zoals creditcardgegevens of Simkaarten.

Naar verluidt heeft de populaire dark web plek bijna 500.000 gebruikers en ruim 2.400 aanbieders. Door het uitzetten van circa 20 servers in Moldavië en Oekraïne, is het platform offline gehaald.

Opmerkelijk: $220 miljoen aan Bitcoin van Duitser hangt aan zijden draadje

Een Duitse programmeur kan zich wel voor z’n kop slaan. De man zit in een benarde positie omdat hij nog slechts twee kansen heeft om de toegang te krijgen tot $220 miljoen aan Bitcoin (BTC).

Het gaat om Stefan Thomas, woonachtig in San Francisco. De New York Times beschrijft het noodlot van de computerspecialist. Het draait allemaal om een kleine harde schijf die je moet ontgrendelen met een wachtwoord. Op deze IronKey staan de private keys van een digitale wallet.

Krijg Thomas deze digitale sleutel in handen, dan is hij de baas over de 7.002 bitcoin (BTC) die erbij horen. Echter heeft hij een aanzienlijk probleem.

Het papiertje waar hij het wachtwoord tien jaar geleden op schreef, is verdwenen. Gebruikers kunnen maximaal tien keer een gokje wagen met deze IronKey, voordat de inhoud voor altijd versleuteld is.

Inmiddels heeft hij al acht keer een combinatie geprobeerd, en dus ligt het onheil op de loer. Lees hier verder.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...