Goedemorgen Bitcoin: Koers op hoogste punt in 2 jaar

goedemorgen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een “virtual asset trading platform” in Hong Kong ingetrokken. Het bedrijf wilde een licentie krijgen om in de speciale administratieve regio handelsdiensten aan te mogen aanbieden aan particulieren. Het trekt de aanvraag nu in, zo is te zien op de website van de lokale toezichthouder.

Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit het laatste rapport van CoinShares. Alles bij elkaar zorgt dat voor de vierde opeenvolgende week van instromen voor crypto-beleggingsproducten.

BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock’s bitcoinfonds erg goed. Op 26 februari bereikte IBIT de mijlpaal van $1 miljard aan handelsvolume op één dag. Dat blijkt uit een bericht van Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas.

Belangrijk is wel: het handelsvolume staat niet gelijk staat aan de hoeveelheid geld die er in het bitcoinfonds wordt geïnvesteerd. Maar het laat wel zien dat er meer interesse is. Het volume is namelijk de som van de verkoop- en kooporders.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...