Goedemorgen Bitcoin: ‘444 BTC gestolen bij grote beurs

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘444 Bitcoin gestolen bij CryptoCom’

CryptoCom had gisteren te maken met een hack. Dat vertelt directeur Kris Marszalek in gesprek met Bloomberg TV. Marszalek bevestigt dat er zo’n 483 accounts zijn binnen gedrongen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is ook geld gestolen. Om hoeveel het precies gaat is niet bekend, maar naar verluidt gaat het om 444 bitcoin (~$18 miljoen)en 4.830 ether (~$15 miljoen). Om de boeven te stoppen laste CryptoCom een opnamestop in. Klanten wereldwijd konden tijdelijk niet bij hun fondsen.

Man uit Eindhoven wil bitcoins minen, buurt reageert boos vanwege opbreken straat

In de Bretagnehof in Eindhoven wisten de bewoners even niet wat ze zagen. De hele straat werd opengehaald voor hun buurman die twee extra stroomkabels nodig had om zijn apparatuur voor het minen van bitcoin aan het werk te zetten.

Het commentaar? “Dit verwacht je in zo’n woonwijk niet.” Onbewust heeft de bewoner die dit commentaar lever een punt, want hoe is het mogelijk om in Nederland winstgevend bitcoin te minen?

‘Bitcoin onwettig volgens de Shari’a’

Een hoge Indonesische islamitische organisatie wil het gebruik van bitcoin en andere crypto’s verbieden. Indonesië is met 229 miljoen moslims het grootste moslimland ter wereld. In het land groeit echter de adoptie van crypto’s hard.

Ze beschouwen cryptomunten haram (onwettig), allereerst vanwege het ‘speculatieve karakter’ van deze munten. Onverwachte koersschommelingen en niet weten welke machten er achter die schommelingen zitten, maakt ze ongeschikt als belegging.