Goedemorgen Bitcoin: 48% van lightning draait op Amazon en Google Cloud

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

48 procent van Lightning Network draait op Amazon en Google Cloud

Het Bitcoin Lightning Network blijkt op dit moment nog behoorlijk gecentraliseerd; want volgens de data van MemPool Space draait grofweg 48 procent van het Lightning Network op de gecentraliseerde servers van Amazon en Google. Meer specifiek draaien 29 procent van de nodes op Amazon Web Services en 19 procent op Google Cloud.

Goedemorgen Bitcoin: Fitch verlaagt kredietscore van Verenigde Staten
De dominantie van Google en Amazon voor Lightning. Bron: MemPool Space

Fitch verlaagt kredietscore van VS en Amerikaanse staatsleningen

Fitch heeft dinsdag de kredietwaardigheid van de Amerikaanse overheid verlaagd. Ze wijzen naar de staatsschuld en de verslechterende politieke omstandigheden in de Verenigde Staten.

Fitch is naast Moody's en Standard & Poor's een van de drie grote kredietbeoordelaars. Deze week verlaagt het de rating van de Verenigde Staten van AAA naar AA+. Daarmee stellen ze indirect dat Amerikaanse staatsleningen niet meer tot de veiligste beleggingen behoren.

S&P verlaagde de kredietscore van de VS voor het laatst in 2013. Fitch hield de AAA status - tot gisteren - vast sinds 1994. Nederland heeft nog de AAA-rating, net als vijf andere landen.

Experts voorzien stijgingen Amerikaanse dollar, slecht voor bitcoin?

Door Reuters ondervraagde valuta-strategen voorzien een sterke Amerikaanse dollar voor het restant van 2023 en dat kan weleens slecht nieuws betekenen voor de bitcoin koers. De experts verwachten in ieder geval dat de Amerikaanse dollar zich sterk zal houden ten opzichte van andere fiatmunten als de euro en de Chinese yuan.

Ondanks het hoogste aantal shortposities sinds maart 2021 wist de Amerikaanse dollar (DXY) 3 procent te winnen ten opzichte van zijn lokale dieptepunt van 14 juli.

De verwachtingen met betrekking tot de Amerikaanse dollar zijn hooggespannen vanwege het sterke vermoeden dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) de rente niet snel zal verlagen. In tegenstelling tot de Europese economie is de Amerikaanse economie solide en weerbaar gebleken tegen de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...