Goedemorgen Bitcoin: $630 miljard aan handelsvolume

802 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cryptobeurzen rapporteren volume van $630 miljard in augustus

De wereld van bitcoin zit vol met interessante statistieken. In dit artikel pakken we een aantal opvallende datapunten uit de maand augustus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het handelsvolume op cryptobeurzen kwam uit op zo’n $630 miljard. Volgens Forbes is overigens ruim de helft van dit volume nep. De data komt van The Block.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat de piek qua handel in mei 2021 was. Beurzen zagen toen recordvolumes. De afgelopen maanden is het handelsvolume ongeveer gelijk. Opvallend is dat Binance ruim 69% van het gerapporteerde volume in handen heeft. Coinbase, FTX en Kraken volgen op gepaste afstand.

“Waarom het kopen van bitcoin op de all-time high goed voor je is”

Heb je bitcoin gekocht op de all-time high van 69.000 dollar? Dan zit je nu waarschijnlijk met de handen in het haar en een virtueel verlies van ongeveer 70 procent. Volgens Eric Podwosjki is het kopen van bitcoin op de top echter helemaal niet zo erg als het lijkt.

Het kopen van bitcoin op de all-time high geeft je volgens Podwojski meer waardering om nu tegen significant lagere koersen bij te kunnen kopen. “Nu bitcoin met ongeveer 71 procent is gevallen, heb ik context voor je over het belang om nu zoveel als je kunt bij te kopen. Het maakt me echt niet uit als de koers onder de 10.000 dollar valt, ik blijf kopen. Ik begrijp nu dat bitcoin een investering voor de lange termijn is”, aldus een optimistische Podwojski.

Capaciteit Bitcoin Lightning Netwerk bereikt nieuwe all-time high

Het Lightning Netwerk is volgens velen het beste alternatief voor bitcoin om te schalen als wereldwijd betaalmiddel. De bitcoin blockchain kan immers een gemiddelde van slechts zeven transacties per seconde verwerken, een getal dat nooit genoeg is om alle betalingen ter wereld op te vangen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...