“Waarom het kopen van bitcoin op de all-time high goed voor je is”

Heb je bitcoin gekocht op de all-time high van 69.000 dollar? Dan zit je nu waarschijnlijk met de handen in het haar en een virtueel verlies van ongeveer 70 procent. Volgens Eric Podwosjki is het kopen van bitcoin op de top echter helemaal niet zo erg als het lijkt.

De pluspunten

Het kopen van bitcoin op de all-time high geeft je volgens Podwojski meer waardering om nu tegen significant lagere koersen bij te kunnen kopen. "Nu bitcoin met ongeveer 71 procent is gevallen, heb ik context voor je over het belang om nu zoveel als je kunt bij te kopen. Het maakt me echt niet uit als de koers onder de 10.000 dollar valt, ik blijf kopen. Ik begrijp nu dat bitcoin een investering voor de lange termijn is", aldus een optimistische Podwojski.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Als ik over 10 jaar terugkijk en bitcoin een koers van 1 miljoen dollar bereikt heeft, dan zou ik willen dat ik meer gekocht had tegen deze koersen, in plaats van jammeren over de correctie en mijmeren over het feit dat ik de top niet verkocht heb", zo gaat hij verder. Geen hele inhoudelijk uitleg, maar het is duidelijk dat Podwojski veel vertrouwen heeft in bitcoin.

De nadelen

Uiteraard zijn er ook nadelen aan het kopen van de top. Je staat immers op een virtueel verlies van ruim 70 procent en je vrienden nemen je niet meer serieus met je praatjes over bitcoin. Podwojski zelf geeft toe dat hij de top van 2017 kocht op 20.000 dollar en ook die van 69.000 dollar van november 2021.

Daarmee wil hij zeggen dat hij zelf tweemaal heeft meegemaakt hoe hard bitcoin onderuit kan gaan en dat hij vertrouwen heeft in het herstel. Ook lijkt hij toe te geven dat hij vervolgens weinig heeft bijgekocht tijdens de correcties. "Deze vergissingen hebben me geleerd hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk te kopen tegen de huidige koersen", wat betekent dat Podwojski momenteel in ieder geval flink inkoopt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....