Cryptobeurzen rapporteren volume van $630 miljard in augustus

De wereld van bitcoin (BTC) zit vol met interessante statistieken. In dit artikel pakken we een aantal opvallende datapunten uit de maand augustus.

Het handelsvolume op cryptobeurzen kwam uit op zo'n $630 miljard. Volgens Forbes is overigens ruim de helft van dit volume nep. De data komt van The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat de piek qua handel in mei 2021 was. Beurzen zagen toen recordvolumes. De afgelopen maanden is het handelsvolume ongeveer gelijk. Opvallend is dat Binance ruim 69% van het gerapporteerde volume in handen heeft. Coinbase, FTX en Kraken volgen op gepaste afstand.

Bitcoin miners hebben het zwaar. De energiemarkt staat wereldwijd op zijn kop. Ook werkt de bitcoin koers niet mee. De concurrentie is nog steeds groot, maar de koers blijft steken rond een prijs van $20.000. Dat heeft directe gevolgen voor de omzet van miners (gerekend in dollars). Met een koers van $60.000 is het immers makkelijker om winst te maken als miners.

Vanaf 2022 krijgen Bitcoin miners 6,25 bitcoin per gevonden block. Deze subsidie daalt elke vier jaar met 50%. Vanaf 2024 moeten miners het doen met een beloning van 3,125 BTC. Daarna is het nog maar 1,5625 BTC.

Cryptobeurzen rapporteren volume van $630 miljard in augustus
Opbrengsten van bitcoin miners in dollars

Een andere opvallende statistiek vinden we in Amerika. Het grootste bitcoin fonds van de wereld kan niet meer rekenen op veel interesse. Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft ruim 643.000 bitcoin in kas. Aandeelhouders in het fonds komen er voorlopig echter bedrogen uit. GBT staat ruim 30% onder water tegenover de huidige prijs van bitcoin.

Cryptobeurzen rapporteren volume van $630 miljard in augustus
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...