Goedemorgen Bitcoin: aantal zoekopdrachten daalt naar 2-jarig dieptepunt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

2 miljoen adressen in 7 dagen ontvingen transacties van cryptobeurzen

Het aantal adressen dat bitcoin ontving van een beurs neemt langzaam maar zeker toe. Het gaat om het aantal unieke adressen dat de ontvanger was van een transactie vanaf een exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier om adressen en niet om personen. Het is (gelukkig) niet bekend wie er achter de bitcoin adressen zit.

We blijven nog even bij de adressen. Een soortgelijk grafiek als bovenstaande zien we bij het wekelijkse gemiddelde van adressen dat iets ontvingen. Het grootste gedeelte van deze adressen was betrokken bij een transactie bij van een beurs

Zoekopdrachten naar bitcoin dalen naar 2-jarig dieptepunt

Google trends data is een interessante manier om het sentiment bij het grote publiek te meten. Wat we daar vaak terugzien is dat de interesse in een financiële asset toeneemt zodra deze begint te stijgen en andersom. Een voorbeeld van een periode van hoge interesse in bitcoin was tijdens de bullrun van eind 2020 tot 2021.

Als het koersverloop van de asset vervolgens afkoelt, dan verandert deze trend over het algemeen. Dit is precies wat we de afgelopen maanden voor bitcoin hebben gezien, dat vanaf het begin van 2022 ongeveer 50 procent van zijn waarde moest inleveren. Nu lijkt de koers rond de 20.000 dollar tot rust te komen en een lokale bodem te vinden.

Goedemorgen Bitcoin: aantal zoekopdrachten daalt naar 2-jarig dieptepunt

Op het moment van schrijven bevinden de “bitcoin” gerelateerde zoekopdrachten zich op het laagste niveau sinds december 2020, het moment waarom de laatste bullmarkt begon. De “bitcoin kopen” zoekopdracht staat inmiddels op het laagste punt in twee jaar tijd, een statistiek die we duidelijk terugzien in de bitcoin koers.

Miljardair: ‘Bitcoin is een wilde gok’

De Amerikaanse miljardair David Rubenstein (73) windt er geen doekjes om: het zijn de falende overheden waardoor mensen hun toevlucht zoeken in crypto activa. Maar de medeoprichter van private equity firma Carlyle Group is geen fan van bitcoin. Hij vergelijkt beleggen in bitcoin met gokken.

Rubenstein, van origine advocaat en afkomstig uit een bescheiden Joodse familie uit Baltimore, is in 1987 één van de oprichters van de Carlyle Group, met 293 miljard dollar een grote vermogensbeheerder van de VS. Hij staat bekend als een filantroop van diverse (culturele) instellingen in het land.