Goedemorgen Bitcoin: Amerika verhoogt rente met 0,5%

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerika verhoogt opnieuw rente, dit keer met 0,5%

De Federal Reserve verhoogt opnieuw de rente. Het Federal Open Market Committee (FOMC) kondigt vandaag een verhoging van 50 basispunten aan. De rente van de centrale bank van Amerika komt daarmee op 4,5%.

Eerder stelde Powell al dat er een renteverhoging van 50 basispunten aan zat te komen."Het is logisch om het tempo van onze renteverhogingen te matigen naarmate we het niveau van terughoudendheid naderen dat voldoende zal zijn om de inflatie omlaag te brengen", zei de voorzitter van de Ferderal Reserve eerder dit jaar.

Het Federal Open Market Committee is onderdeel van het Federal Reserve System. Zij hebben de opdracht om de hoogte van de Federal funds rate vast te stellen. Daarnaast moet het FOMC toezichthouden op de markt in de Verenigde Staten.

Wetsvoorstel in Amerika vraagt om extreme regels voor gebruik bitcoin

Nieuwe plannen uit de Verenigde Staten zorgen voor onrust in de wereld van bitcoin (BTC). Het gaat deze keer om een voorstel genaamd 'Digital Asset Anti-Money Laundering Act Of 2022'.

Senatoren Elizabeth Warren en Roger Marshall moet zorgen voor een compleet nieuw wettelijk kader voor het gebruik van bitcoin. Als het voorstel er uiteindelijk komt, moeten gebruikers van BTC voldoen aan Know-Your-Customer (KYC) regels.

Denk daarbij aan het identificeren en verzamelen van data als nu al het geval is bij een bank, of grote cryptobeurzen. In de praktijk wordt er van programmeurs verlangd dat zij soortgelijke maatregelen inbouwen. Als gebruiker zou je ook strafbaar zijn als je niet aan die regels voldoet. Hoe dit specifieke 'idee' gehandhaafd moet worden is niet duidelijk. Er zijn immers meer plekken op de wereld waar je (open) software kunt schrijven dan Amerika.

Philip Swift: "Bitcoin is klaar voor een koersexplosie"

Met het dalen van de bitcoin koers verlaten de speculanten en de zogenoemde toeristen langzamerhand de markt. De hype is verdwenen en daarmee ook de mensen die snel rijk hoopten te worden met bitcoin. Wat overblijft zijn de hodlers die geloven in de toekomst van bitcoin en volgens Philip Swift is dat een goed teken voor de bitcoin koers.

Swift naar de Realized Cap HODL Waves.

De oudere HODL Waves domineren momenteel de grafiek, wat betekent dat de euforie compleet is verdwenen en de gemiddelde investeerder even geen interesse meer heeft in bitcoin. Dit is meestal wat we zien op de momenten dat bitcoin een bodem vindt tijdens bearmarkten.

Goedemorgen Bitcoin: Amerika verhoogt rente met 0,5%

"De euforie voor bitcoin-toeristen is compleet verwoest", zo concludeert Swift op basis van de grafiek. "We zitten nu op het dieptepunt van de cyclus, wat betekent dat investeringen op dit moment uiterst rendabel zijn", zo gaat hij verder. Dat is uiteraard alleen zo als bitcoin zich op dezelfde manier blijft gedragen als in het verleden.