Goedemorgen Bitcoin: Amerika verkocht in totaal al 185.000 BTC

Goedemorgen Bitcoin: Amerika verkocht in totaal al 185.000 BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opnieuw oproep voor strenge regels rondom bitcoin vanuit Bank of England

De Bank of England blijft publiekelijk pushen voor strengere regels rondom bitcoin en cryptocurrency.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Sarah Breeden, werkzaam als Executive Director for Financial Stability Strategy and Risk bij de centrale bank, is het de hoogste tijd dat iedereen wereldwijd gaat samenwerken. ''Dit is niet iets dat het Verenigd Koninkrijk alleen kan oplossen'', stelt Breeden in gesprek met The Times.

De centrale bank van Engeland heeft al flink wat moderne ontwikkelingen overleefd. De organisatie werd namelijk al in juli 1694 opgericht.

Bitcoin prijs schrijft een nieuwe all-time high in Turkije

Bitcoin heeft een nieuwe all-time high geschreven in Turkije. Je betaalt nu ruim 800.000 lira voor één bitcoin.

Het is geen publiek geheim dat Turkije gebukt gaat onder flinke inflatie. Dat leidt tot koopkrachtverlies van burgers en bedrijven in het land met ruim 84 miljoen inwoners.

De 'keerzijde' van een imploderende lokale munt zoals de lira: een harde asset zoals bitcoin neemt juist in waarde toe. Doordat de lira ook verzwakt ten opzichte van de dollar, kan bitcoin in lokale markten wel een nieuw koersrecord schrijven.

Verenigde Staten verkochten meer dan 185.000 BTC

De VS hebben een aanzienlijke voorraad bitcoin en andere digitale assets. Ze zijn in beslag genomen door verschillende opsporingsdiensten en worden na een veroordeling geveild. De verantwoordelijke dienst U.S. Marshals Service heeft vanaf 2014 tot halverwege dit jaar al 185.000 BTC geveild.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties